Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Youth Media Hub: Nauči da pričaš priče

Nova Iskra u partnerstvu sa organizacijom Intera iz Mostara organizuje onlajn radionicu na temu prezentacionih veština u okviru projekta Youth Media Hub, kao deo Zajedničkog regionalnog programa Dijalog za budućnost.

9 Dec

Datum

Sreda, 9. decembar

Predavač

Relja Dereta

Vreme

17h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

ONLINE

Ulaz

Besplatno uz prijavu

O radionici

Radionicu će voditi Relja Dereta, jedan od naših najiskusnijih profesionalaca u ovom polju, sa velikim iskustvom u radu sa pojedincima, timovima i čitavim organizacijama.

Kroz teoriju i dosta prakse istražićemo ključne aspekte javnog nastupa, bez obzira da li nastupamo uživo ili onlajn:

Koji su sve koraci u samoj pripremi za nastup – odakle krećemo, koliko vremena odvajamo za koji segment, kako da pametno rasporedimo vreme za pripremu da bismo izbegli rad na nastupu noć pred sam nastup

Strateški razvoj koncepta nastupa – kako analiziramo publiku, kontekst i širu sliku u kojoj se dešava nastup, kako definišemo ciljeve našeg nastupa i stvaramo prostor za potencijalnu interakciju i improvizaciju.

Razvoj efektnog scenarija – kako da struktuiramo naš govor  tako da sve vreme teče i drži pažnju publike, kako da uz pomoć priča, primera i drugih tehnika prenesemo suštinu.

Prezentacijske veštine – kako da se autentično izrazimo i ostvarimo kontakt sa publikom, kako da stojimo, sedimo, krećemo se, gestikuliramo, kako da prevaziđemo tremu.

Prijavite se za učešće u radionici putem ovog linka!

Youth Media Hub je partnerski projekat kreativnog haba Nova Iskra iz Beograda i organizacije INTERA Tehnološkog Parka iz Mostara, a namenjen je mladima od 16 do 23 godine.

Projekat se realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između njih” koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Predavač

Relja Dereta

Trener komunikacijskih veština

Relja Dereta poseduje preko 15 godina iskustva gotovo svakodnevnog podučavanja i javnog nastupa. Jedan je od osnivača i direktor firme Epic Assistants, gde kao konsultant i trener prezentacijskih i komunikacijskih veština savetuje svetske eksperte, menadžere, naučnike, predavače, kreativne radnike i druge u formulisanju njihovih ideja. Sarađivao je sa vodećim kompanijama u zemlji, regionu i šire, uključujući Microsoft, Amazon, Telenor, VIP mobile, Erste Bank, OTP Banka, Nordeus i drugi. Kao instruktor argentinskog tanga i koordinator projekata u Institutu Tango Natural, pomogao je u izgradnji Instituta u najveću organizaciju tog tipa u Evropi. Osnivač je Škole aktivizma, gde je stotine mladih učilo kako da osmisli i sprovede svoje ideje. Član je Upravnog odbora NVO Građanske inicijative i Savetodavnog odbora NVO Kreativno mentorstvo.