Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Gigodesign & dizajn menadžment

U sklopu Dizajn menadžment kursa, u Novoj Iskri će biti održano predavanje uvaženog gosta iz Slovenije Mihe Klinara.

9 Mar

Datum

Četvrtak, 9. mart

Predavač

Miha Klinar

Vreme

18h

Jezik programa

Srpski

Lokacija

Nova Iskra

Ulaz

slobodan!

O predavanju

Kroz predavanje Gigodesign & dizajn menadžmentMiha Klinar će nam približiti neke od ključnih aspekata dizajn menadžmetna kroz analizu rada svog višestruko nagrađivanog studija Gigodesign. U našem regionu, potencijal dizajna kao izvora inovacija i neophodne dodatne vrednosti koju dizajn unosi u sve aspekte poslovanja tek treba da bude prepoznat, i nažalost i dalje ne postoji dovoljna sinergija između dizajnerskih i biznis zajednica.

Gigodesign (www.gigodesign.com) je tim multidisciplinarnih dizajnera, programera i konsultanata koji u radu sa kompanijama ukrštaju raznolike veštine i ekspertize. Sa preko 300 projekata iza sebe – od brendiranja i ambalaže, sve do dizajna inovativnih jedrilica, nameštaja i rada sa kompanijama kao što su Elan, Adria ili Slatnar – Gigo spada među najinovativnije dizajn studije u regionu, ali i šire. Kao zagovornici “user-centered” dizajna i “agilnog” pristupa razvoju projekata, trude se da dizajniraju na bazi potreba korisnika, vrše rana testiranja i ispituju mogućnosti kroz brojne iteracije. Gigodesign sarađuje sa širokim dijapazonom kompanija, od motivisanih startapa do velikih korporacija.

Kurs posvećen dizajn menadžmentu koji predstavlja Nova Iskra baviće se mestom dizajn menadžmenta u poslovnim sistemima, procesom razvoja “tradicionalnih” proizvoda, ali i izazovima i novim profesijama koje donose digitalno okruženje i saradnje kreativaca i programera.

Uvodno predavanje je otvoreno za javnost, dok će u okviru kursa seminare držati i Jovana Tokić i predstavnici TEAMS Design.

Realizaciju kursa Dizajn menadžment i gostovanje Mihe Klinara podržala je Razvojna agencija Srbije.

Predavač

Miha Klinar

Miha Klinar

Dizajner

Suosnivač višestruko nagrađivanog Gigodesign studija, a 2012. godine osnovao je i Kompetenčni center za dizajn menadžment. Kroz rad sa 18 slovenačkih kompanija postignuti su impresivni poslovni rezultati, a projekat je dobio prvu nagradu na Design Value Awards, koje je ustanovio Design Management Institute iz Bostona, najstarija svetska institucija u ovom polju. Miha takođe predaje na postdiplomskim studijama na ljubljasnkoj Akademiji za likovno umetnost i oblikovanje.

Gigodesign je tim multidisciplinarnih dizajnera, programera i konsultanata koji u radu sa kompanijama ukrštaju raznolike veštine i ekspertize. Sa preko 300 projekata iza sebe - od brendiranja i ambalaže, sve do dizajna inovativnih jedrilica, nameštaja i rada sa kompanijama kao što su Elan, Adria ili Slatnar - Gigo spada među najinovativnije dizajn studije u regionu, ali i šire. Kao zagovornici “user-centered” dizajna i “agilnog” pristupa razvoju projekata, trude se da dizajniraju na bazi potreba korisnika, vrše rana testiranja i ispituju mogućnosti kroz brojne iteracije. Gigodesign sarađuje sa širokim dijapazonom kompanija, od motivisanih startapa do velikih korporacija.