Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio
5 Jul 2022

Otvaramo poziv za učešće na projektu “Bricks made of Words”!

 

U novoj fazi post-pandemije i novim naletima ratnih stanja, uz potencijalni rizik od udaljavanja novih generacija od evropskih vrednosti, započinjemo realizaciju projekta “Bricks Made of Words: building Europe again through dialogue”, sufinansiranog od strane Evropske unije i program Evropa za građanke i građane, kroz organizacije u različitim evropskim zemljama: Arci Valdarno APS, Comune di Cavriglia and Agenfap (Italija), CONEXX-EU (Belgija), BRAVO (Bosna i Hercegovina), Ofensiva Tineilor (Rumunija) i Nova Iskra (Srbija). 

“Bricks Made of Words” je projekat posvećen mladim građanima Evrope zainteresovanim za razmenu znanja i perspektiva o trenutnim ključnim temama relevantnim za njihovu budućnost, ali i za budućnost Evropske unije, sa ciljem osnaživanja građanskog učešća mladih. Projekat je namenjen mladima uzrasta od 18 do 24 godine, koji dolaze iz lokalnih i internacionalnih okruženja, koji će se uključiti u multidimenzionalni dijalog kako bi se povezali sa lokalnim i nacionalnim istorijama, istorijom EU, njenim vrednostima i zajedničkom budućnošću kroz radionice, studijske posete i strukturne debate korišćenjem alata kao što su virtuelna realnost, Lego za odrasle i tzv. storytelling.

Za realizaciju projekta, partnerske organizacije će odabrati 28 mladih (18-24 godine) iz 7 zemalja Evrope, na osnovu njihovih stavova o politikama EU (evroskeptici i evrofili) povezanih sa određenim temama (upravljačkih tela EU, građanskih prava i obaveza, vrednostima Evropske unije, građanskim pravima i medijskim slobodama, migracijama i ljudskim pravima, politikama mladih) i okupiće ih na 6 događaja koji će se održati u Italiji, Republici Srbiji, Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj ili Kipru i Belgiji. Za vreme rezidencija, učesnici će kroz laboratorije, radionice i studijske posete razviti kritičko mišljenje o osetljivim temama (životna sredina, migracije, zapošljivost mladih, građanska i ljudska prava…), debatujući i razmenjujući mišljenja kako bi sastavili finalni dokument sačinjen od ideja i njihovih preporuka za predstavljanje kreatorima politika u Briselu u okviru završnog događaja na projektu.

Prijave za učešće na projektu su otvorene do 27. jula 2022, putem sledećeg linka, a dodatne informacije pogledajte ovde!

——————————————————————————————————————————-

 

Podrška Evropske komisije u izradi ove publikacije ne predstavlja odobravanje sadržaja, koji odražavaju stavove samo autora, i Komisija ili EACEA se ne mogu smatrati odgovornim za bilo kakvu dalju upotrebu informacija sadržanih u njoj. 
U saglasnosti sa EU generalnom regulativom zaštite podataka (GDPR) koja je na snazi od 25. maja 2018. godine, ovim putem Vas obaveštavamo da su Vaši lični podaci deo automatizovanog dokumenta i priručnika pod nazivom BRICKS MADE OF WORDS PROJECT, čije podatke poseduje ARCI Valdarno, sa sedištem u ulici G. Leopardi 31/B (Italija), nº VAT IT 01724430515, i biće korišćeni isključivo u svrhe obaveznih izveštaja, širenja profesionalne komunikacije, njuzletera, događaja ili promocija vezanih za građansko učešće i vrednosti Evrope, organizovanih direktno od strane bilo koje od organizacija partnera na projektu BRICKS MADE OF WORDS, ili od pažljivo odabranih trećih strana radi šireg razumevanja i promocije vrednosti EU i građanskog učešća. Način na koji koristimo Vaše lične podatke u javne svrhe je uvek pod najstriktnijom politikom poslovne tajne i poverljivosti, sačuvano u bezbednosnom dokumentu, koji ova ustanova upotrebljava, kao i njeni profesionalci i spoljni saradnici. Vaši lični podaci neće biti podeljeni sa bilo kojom trećom stranom, osim u slučajevima regulisanim Zakonom. Možete nas kontaktirati za dodatne informacije, ili u bilo kom trenutku povući saglasnost koju ste nam dali; isto tako, možete iskoristiti svoje pravo da pristupite, ispravite, otkažete besplatno slanjem zahteva uz kopiju ili podatke svog matičnog broja na e-mail info@arcivaldarno.net