Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

LEVEL UP! Program kreativne inkubacije

Sa idejom da ponudi dodatnu podršku lokalnim i regionalnim akterima kreativnog i kulturnog sektora, naročito onima koji žele da unaprede svoje poslovanje i kreiraju strateške korake za dalji razvoj, Nova Iskra je kreirala program kreativne inkubacije – LEVEL UP!

4 Apr

Datum početka

4/04/2024

Lokacija

ONLINE

16 May

Datum završetka

16/05/2024

Trajanje

/

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno

O čemu se radi?

Da li ima potrebe naglašavati koliko je izazovno voditi kreativne biznise i organizacije iz oblasti kulture? Od finansijske održivosti, preko pristupa klijentima i publici, do praćenja tehnoloških trendova i potreba korisnika, kreativni biznisi i kulturne inicijative su u konstantnoj borbi za goli opstanak. Od njih se očekuje izuzetna rezilijentnost, sposobnost kontinuiranom prilagođavanju novonastalim uslovima, i na tržištu i u okviru  internih procesa rada. 

Podrška je ovim inicijativama neophodna i na svim nivoima i kroz različite sektore, ali svedoci smo da ona kontinuirano izostaje. Nova Iskra kroz brojne projekte i evropske saradnje kao što su  (Collab 4 HySust CCI, Made IN) nastoji da, zajedno sa partnerskim organizacijama, kreira prilike za razmenu znanja, pružanje mentorske i finansijske podrške, naročito onim organizacijama i biznisima koje teže kreiranju novih proizvoda, programa, usluga ili širenju publike i korisnika kao i razvoju svoje održivosti. 

Sa idejom da ponudi dodatnu podršku lokalnim i regionalnim akterima kreativnog i kulturnog sektora, naročito onima koji žele da unaprede svoje poslovanje i kreiraju strateške korake za dalji razvoj, Nova Iskra je kreirala program kreativne inkubacije – LEVEL UP!

 

 

Prijavite se i rezervišite mesto na ovom programu, koji će biti realizovan u formi dvočasovnih interaktivnih (online) radionica. 

 

LINK ZA PRIJAVU!

 

Rok za prijavu je 31.03. Broj mesta je  ograničen!

Kome je namenjeno?

LEVEL UP! je namenjen kreativcima, radnicima i radnicama u kulturi, organizacijama,  inicijativama i biznisima iz domena kulturnih i kreativnih industrija. Svima onima koji razmišljaju kako da unaprede svoju organizaciju ili biznis, kako da poboljšaju razumevanje potreba svoje publike i korisnika, i kako da dopru do njih: kako da što bolje organizuju svoje vreme, saradnike, ali i da upravljaju svojom organizacijom.

Kako ću učiti?

LEVEL UP! će biti realizovan u formi online radionica kroz pružanje alata, tehnika i znanja za njihovu  svakodnevnu poslovnu primenu. Kreiranje strategije razvoja, mapiranje publike i korisnika, dizajniranje strategije komunikacija i promocija, administracija i upravljanje finansijama su samo neke od tema koje će biti zastupljene u okviru programa. 

 

Predavači_ce i facilitatori_ke radionica: Marija Janjušević (DSI); Nina Tasić (DSI); Nana Radenković (Nova Iskra).

 ————————————-

 

Radionica 1

04.04. 15-17h / Online

Razvojna  strategija

Nana Radenović, Nova Iskra

 

Radionica  2

12.04./15-17h / Online

Digitalna komunikacija i promocija

Facilitatorka:  Marija Janjušević (DSI)

 

Radionica 3

18.04./15-17h 

Administracija i finansije

Nina Tasić (DSI

 

Radionica 4

16.05./15-17h 

Timska kultura i saradnja

Nana Radenković, Nova Iskra

Predavači

Marija Janjušević

Menadžerka za marketing i komunikacije

Marija je menadžerka za marketing i komunikacije projekta ,,Preduzmi ideju", koji sprovodi konzorcijum okupljen oko Inicijative digitalna Srbija, sa značajnim postignućima u marketingu, komunikologiji i tehnologiji. Diplomirala je komunikologiju i kroz svoju karijeru se usavršavala u prestižnim programima kao što su NextGen Woman Entrepreneurs i Start TelAviv. Marija je radila za vodeće domaće i britanske kompanije, osnovala je nekoliko startupova, od kojih je jedan nagrađen kao najbolji start-up u Srbiji čiji je osnivač žena za 2016. godinu. Takođe je autorka vodiča ,,Uvod u digitalni marketing", čime je dodatno potvrdila svoj doprinos oblasti.

Nana Radenkovic

Nana Radenković

Suosnivačica Nove Iskre, menadžerka edukacije

Dizajnira i sprovodi mentorske programe, obuke i radionice za mlade, profesionalce, organizacije i kompanije zainteresovane za transformaciju svog poslovanja, kao i za poboljšanje ukupnog iskustva saradnje i inoviranja. Magistrirala je Menadžment u kulturi, interkulturalizam i medijaciju na Balkanu na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, sa velikim iskustvom rada u privatnom, javnom i civilnom sektoru. Članica je Savetodavnog odbora Kreativnog mentorstva, a trenutno podržava brojne startapove i timove kroz unapređenje njihovih veština saradnje i timske kulture u programima kao što su: Raising Starts, Smart Start, D inkubator, Ninja Accelerator, Playing Narratives, Upgrade, Serbia Innovates, Preduzmi ideju i slično. Bila je profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije i mentorka u Nelt edukativnom programu.

Nina Tasić

Finansijska menadžerka

Nina Tasić  je finansijska menadžerka sa velikim skustvom rada u oblasti međunarodne  trgovine. Nina poseduje ogromno znanje u domenu finansijskog izveštavanja i analitike, kao i u svakodnevnom rukovanju administrativnim procedurama. Ima više od 15 godina iskustva rada u nekim od najvećih razvojnih agencija i korporacija kao što su Development Alternatives Incorporated i Cardno International Development. Trenutno radi kao menadžer za finansije i operacije Inicijative ,,Digitalna Srbija’’.