Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 1

Besplatne stručne konsultacije sa vodećim ekspertima iz domena kreativnih industrija, preduzetništva, menadžmenta i pitanja intelektualne svojine.

27 Jun

Datum početka

27/06/2013

Lokacija

Nova Iskra

27 Jun

Datum završetka

27/06/2013

Trajanje

2 sata

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Nova Iskra sa ponosom predstavlja svoj prvi “trademark” događaj koji mladim kreativcima i preduzetnicima nudi besplatne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima, dizajnerima i menadžerima!

U skladu sa svojom misijom da podrži mlade kreativce i inicijative iz polja dizajna, kreativnih industrija i preduzetništva, Nova Iskra je predstavlja sasvim novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti.

Prva AKS ME ANYTHING sesija će biti održana u četvrtak, 27. juna u prostoru Nove Iskre gde će radni stolovi biti pretvoreni u zasebne “kabine” u kojima će učesnici moći neometano da razgovaraju sa izabranim konsultantom čitavih 15 minuta – kratko vreme koje treba iskoristiti na najbolji mogući način.

U okviru premijernog izdanja AKS ME ANYTHING, koji će se održavati tri puta godišnje, konsultacije će pružiti: Zorica Savičić (arhitekta, vanredni profesor na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend), Dejan Restak, (web i startup stručnjak, osnivač Vibe Network), Branko Nikolić (dizajner proizvoda i nameštaja i arhitekta, studio Antipod), Slobodan Jovanović Coba (grafički dizajner, kreativni direktor Coba&Associates), Đorđe Krivokapić, (pravnik, asistent na FON-u i vođa Share Defence projekta), Marko Radenković (projektni menadžer, generalni menadžer dizajn inkubatora Nova Iskra), kao i Veljko Vasić, predstavnik organizacije Sample – sekcije mladih perspektivnih lidera iz okvira Srpske asocijacije menadžera, koji je zadužen za pitanja iz domena preduzetništva i biznisa.

Pored toga, događaj je besplatan i otvoren za publiku, koja je pozvana da se upozna sa ovim specifičnim formatom edukativnog programa.

Prijavi se za besplatne konsultacije sa vodećim strušnjacima iz domena kreativnih industrija, biznisa, preduzetništva, intelektualne svojine i drugih srodnih oblasti!

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće mogu da se prijave i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom. S obzirom na kratko trajanje konsultacija, način na koji će se učesnici pripremiti najviše će uticati na to koliko će korisno moći da iskoristite vreme koje im je na raspolaganju.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Zorica Savičić

Arhitekta

Zorica Savičić je aktivna u poljima arhitekture, umetnosti, urbanog dizajna i edukacije od početka osamdesetih godina. Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu diplomirala je 1985. godine, gde je kasnije radila kao asistent ili gostujući profesor. Takođe je predavala na Fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu, gde je blisko sarađivala sa profesorom Rankom Radovićem, kao i na Interdisciplinarnim magistarskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Tokom poslednjih dvadesetak godina, osvojila je brojne nagrade i priznanja na domaćim i međunarodnim konkursima, uključujući preko 10 prvih nagrada i brojna druga priznanja i otkupe. Kao član žirija, i sama je učestvovala u izboru laureata za nagradu "Ranko Radović", kao i u izboru najboljih rešenja na nekim od značajnih arhitektonskih ili urbanističkih konkursa u Srbiji. Tokom svoje profesionalne karijere, radila je u arhitektonskim biorima Investbiro, Energoprojekt HK (kao vodeći projektant) i Portart. Paralelno je sa brojnim saradnicima različitih generacija učestvovala na domaćim i međunarodnim konkursima, što je rezultiralo desetinama zapaženih arhitektonskih rešenja, uključujući rekonstrukciju pozorišta u Subotici ili tvrđave Kastel u Banja Luci. Projektovala je stambene komplekse, javne objekte, poslovne zgrade, pozorišta, muzeje i paviljone, kao i brojna enterijerska rešenja. Učestvovala je na konferencijama i stručnim skupovima u Švajcarskoj, Holandiji, SAD, Češkoj i čitavom regionu. 2013. godine preuzela je poziciju v.d. predsednika Društva arhitekakata Beograda, članica je Saveta Salona arhitekture i potpredsednica Centra za scenski dizajn pri OISTAT-u. Od prošle godine je i vanredni profesor na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend, gde predaje Enterijer javnih objekata i objekata kulture.

Dejan Restak

Konsultant

Najveći deo svoje karijere Dejan je proveo na mestu direktora B92.net. Potom je kao konsultant delio svoja iskustva po medijima u zemljama u tranziciji od Kazahstana do Ukrajine. Dve godine je radio i kao direktor poslovnog razvoja Wireless Media, gde je imao prilike da radi sa kompanijama poput Qtela, Nawrasa, Telekoma Srbija, Samsunga itd. U svojoj četrdesetoj rešio je da dokaže da nikada nije kasno za startap, pa je tako i nastao Vibe Network a ubrzo i prvi proizvod, sajt MojaGaraza.rs , Q&A sajt za vozače. Od 2012. godine Mojagaraza.rs je u vlasništvu Infostuda. Dejan trenutno pokušava da pomogne uspostavljanju startap ekosistema Srbije i kao savetnik ministarstva finansija i privrede gde upravo očekuje lansiranje inicijative Startup Serbia čiji je autor. Aktivan je i na mestu Savetnika Minstarstva finansija i privrede u oblasti tehnološkog startap preduzetništva.

Slobodan Jovanović Coba

Dizajner

Osnivač i kreativni direktor agencije, kao i portala Designed.rs i projekta Packtivity. Dizajnom se bavi od 1985. godine i tokom godina je stekao iskustva u brojnim agencijama, i radio za najveće i najmanje regionalne i multinacionalne brendove. Predavao je na kursu Grafički dizajn SAE Instituta u Beogradu, učestvovao na brojnim panelima i bio predavač na stručnim konferencijama i festivalima.

Branko Nikolić

Arhitekta

Branko Nikolić je rođen 1978. godine u Beogradu. Nakon završenih studija unutrašnje arhitekture, na Fakultetu primenjenih umetnosti, sa kolegama Petrom Savićem i Milanom Stefanovićem osnovao je Antipod studio. Bavi se multidisciplinarnim projektima na polju arhitekture, dizajna nameštaja i enterijera. Sa studijom Antipod realizovao je niz uspešnih projekata koji su kroz savremeni dizajn ostvarili saradnje sa kompanijama kao što su Simpo ili Telenor. Anitpod takođe potpisuje i dizajn radnih stolova Nove Iskre, koje je proizvela fabrika Simpo-Šik Kuršumlija. Aktivan je na domaćoj dizajn sceni, učestvuje na brojnim događajima i izložbama, kao što su, Young Serbian designers, Redesign Your Mind, Belgrade Design Week ili Ghost Project. Studio Antipod najviše je aktivan u domenu dizajna nameštaja i enterijera, a za svoj rad su do sada osvojili više nagrada.

Djordje Krivokapic

Đorđe Krivokapić

Pravnik

Po obrazovanju je pravnik, a za fokus primarnog profesionalnog i naučnog interesovanja izabrao je međusobni uticaj savremenog društva i tehnologije. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Diplomu LL.M. (master pravnih nauka) stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Pitsburgu (SAD), nakon čega je dve godine radio kao advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji Karanović & Nikolić. Tokom doktorskih studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, usavršavao se u okviru Berkman centra za Internet i društvo pri Pravnom fakultetu Univerziteta Harvard.

Od 2012. godine je uključen je u rad SHARE Fondacije u okviru koje kao programski direktor vodi tim multidisciplinarnih istraživača u više desetina projekata u oblasti Internet sloboda i digitalnih prava. Đorđe je aktivno angažovan u istraživanju i zagovaranju kvalitetnijih javnih politika u oblastima intersekcije prava i tehnologije na nacionalnom i evropskom nivou, kroz akademski rad, angažovanje u okviru civilnog društva, savetovanje institucija i privrede, obrazovne programe i javne nastupe.

Marko Radenković

Menadžer

Marko Radenković je producent mlađe generacije, rođen 1984. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, smer Menadžžment i produkcija u pozorištu, radiju i kulturi. Trenutno je angažžovan kao asistent na predmetu Menadžžment u kulturi profesorke Milene Dragićević Šešić. Jedan od osnivača Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST), a učestvovao je u organizaciji brojnih događaja u oblasti kulture u Beogradu - 45. Oktobarski salon, 40. BITEF Festival i brojni drugi. Bio je ko-autor projekta "Avantura Cooltura", producent je međunarodnog serijala izložžbi "Internacionalni laserski samit jeftine grafike". Ima desetogodišnje iskustvo iz domena event menadžmenta, video i filmske produkcije i kreativne direkcije projekata. Od 2011. godine fokusiran je na projekat dizajn inkubatora Nova Iskra, čiji je generalni menadžer.

Veljko Vasić

Preduzetnik

Veljko je rođen 1988. godine u Beogradu i završio je Master studije na Fakultetu organizaconih nauka, Odsek za elektronsko poslovanje i upravljanje sistemima. Sarađivao je sa kompanijom ComTrade, u okviru koje se bavio prodajom i prezentiranjem softverskih projekata. 2010. godine osnovao je kompaniju Elite Web Solutions, a od marta 2012. godine kompanija je postala deo CreITive grupe. Predsednik je Centra za razvoj i edukaciju IT i marketing stručnjaka. U poslednje tri godine učestvovao je na brojnim konferencijama iz domena IT-a, startup fondova, socijalnih inovacija i liderstva.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897