Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Škola lekovitog bilja „Biljarnica“ otvara prijave za nove polaznike u 2023.

Ekonaut pokreće novi ciklus Biljarnice ovog maja!

23 May

Datum početka

23/05/2023

Lokacija

UŽIVO i ONLINE

2 Jul

Datum završetka

2/07/2023

Trajanje

6 nedelja

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

40.000/25.000 RSD*

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Stiglo je proleće, savršeno vreme da se pridružite programu Biljarnica!

Ovo je prilika za one koji žele da nauče više o samoniklim i lekovitim biljkama, načinima njihovog branja i prepoznavanja u prirodi, upotrebi i kombinovanju.

Prijavite se na linku do 20. maja.

Više informacija možete dobiti upitom na mejl edukacija@ekonaut.org

Šta dobijam?

Momčilo Antonijević, novinar i narodni travar i ove godine polaznike i polaznice Biljarnice vodi kroz svet lekovitog bilja.

Teme koje će se obrađivati tokom Biljarnice su:  

  • Šta su lekovite biljke, kojim mehanizmima deluju na naše zdravlje i koje su osnovne grupe aktivnih sastojaka lekovitih biljaka (alkaloidi, heterozidi, tanini, sluzi, etarska ulja, smole, saponini)
  • Kako se, gde i kada beru biljke? Kako se suše i čuvaju? Koliko im je rok trajanja i koje organoleptičke karakteristike treba da imaju da bi mogle da se koriste u lečenju?
  • Kako se i od kojih biljaka prave infuzi, dekokti, tinkture, uljani macerati i melemi?
  • Kako se gaje lekovite biljke u gradskim i ruralnim uslovima i kako gajenje biljaka pretvoriti u biznis? Lekovite biljke u poljoprivredi (prirodna đubriva i insekticidi)
  • Biljne mešavine – kako se prave, koliko dugo se uzimaju?
  • Kontraindikacije i bezbednost upotrebe lekovitih biljaka, lekovite biljke za decu
  • Aromaterapija, upotreba eteričnih ulja
  • Lekovite i samonikle biljke u kuhinji

Kako ću učiti?

Kroz program Biljarnica učićete na interaktivan način o isceljujučoj snazi bilja i imati mogućnost da u svoju svakodnevicu unesete dozu prirode i poboljšate svoj kvalitet života. Uživaćete u prilici da učite od narodnog travara Momčila Antonijevića kroz praksu ali i slušate njegove zanimljive priče o narodnim predanjima vezanim za lekovito bilje!

Plan Biljarnice je osmišljen fleksibilno i interaktivno, možete pratiti predavanja i praksu uživo, ako niste u mogućnosti da lično prisustvujete možete da pratite online verziju.

Svi polaznici, bilo da prate uživo ili online, imaju priliku da postavljaju pitanja na koja dobijaju odgovor na prvom sledećem predavanju ili u direktnoj komunikaciji sa predavačem.

 

Više informacija potražite na linku ili upitom na mejl edukacija@ekonaut.org

Program organizuju Snaga Bilja, Ekonaut i Nova Iskra.

* Cena programa je 40 000 rsd (25 000 rsd za online program) ukoliko se prijavite do 10. maja 2023. godine.

Za sve prijavljene posle ovog datuma cena je 43 000 rsd (28 000 rsd za online program).

Predavač

Momcilo Antonijevic

Momčilo Antonijević

Novinar

Novinar, urednik, kulturolog, narodni travar i gerila baštovan, rođen je u Užicu 1980. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2004, a četiri godine kasnije i magistrirao na istom fakultetu na katedri za Teoriju kulture. Piše i izveštava o lekovitim biljkama za Blic i RTS. Autor je bloga i youtube kanala Snaga bilja. Biljke sakuplja od 13. godine. Kuva od 19. Ozbiljno putuje od 21, a 2018. objavio je zbirku putopisa Kako sam postao putnik i prestao da budem turista. Svoju ljubav prema biljkama, kuvanju i pisanju objedinio je u zbirci recepata od divljeg, lekovitog i samoniklog bilja Divlji kuvar. Živi, radi i sadi u Beogradu.