Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Belgrade Gets Digital Meetup #3

Pridružite nam se na trećem Belgrade Gets Digital Meetup-u i saznajte više o zanimljivoj temi globalnih migracija.

20 Apr

Datum početka

20/04/2022

20 Apr

Datum završetka

20/04/2022

Trajanje

2 sata

Jezik programa

Engleski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, uz prijavu

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Belgrade Gets Digital Meetup je fizičko mesto susreta namenjeno zajednici međunarodnih profesionalaca i digitalnih nomada koji već žive i rade u Beogradu. Meetup je sjajno mesto za upoznavanje novih ljudi, aktivno uključivanje u lokalni ekosistem i stvaranje snažnijih veza sa zajednicom inovatora, preduzetnika i digitalnih radnika iz Srbije i širom sveta.

Fokus trećeg događaja biće tema globalnih migracija sa osvrtom na različite aspekte koji utiču na proces donošenja odluke o preseljenju na novu lokaciju za život i rad.

O ovom fenomenu govoriće Srividya Kalyanaraman, novinarka, istraživač i trenutna direktorka komunikacija platforme Relocate, prve nezavisne platforme za migracije.

Nakon predavanja, ideja je da se svi okupimo, družimo i upoznamo uz zakusku i piće!

Belgrade Gets Digital je platforma nastala sa ciljem da obezbedi relevantne i značajne informacije o lokalnom ekosistemu, pravnim i administrativnim procedurama ali i o lokalnoj kulturi i  poslovnim mogućnostima za preduzetnike i profesionalce koji već žive i rade u Beogradu ili za one koji razmišljaju o tome da odaberu ovaj grad kao destinaciju za rad.

Realizacija  ovog programa omogućena je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog programa je isključivo odgovornost Nove Iskre i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.

Prisustvo na događaju je besplatno, a prijave su na linku!

Predavač

Srividya Kalyanaraman

Novinarka

Srividya je novinarka/istraživač, trenutno zaposlena na poziciji direktorke komunikacija u kompaniji Relocate. Prethodno je bila stipendistkinja nemačke vlade pri IZA (Institut za ekonomiju rada) na Univerzitetu u Bonu.

Relocate je vodeća nezavisna platforma za globalne migracije. Platforma je specijalizovana za istraživanje i savetovanje u oblasti specifičnih međugraničnih pitanja i omogućava konsultacije direktno sa profesionalcima licenciranim za migracije, kako bi se dobili relevantni saveti.