Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 10

Usled velikog interesovanja za poslednje izdanje AKS ME ANYTHING konsultacija, deseto izdanje sa istim konsultantima najavljujemo samo nedelju dana nakon devetog izdanja.

7 Feb

Datum početka

7/02/2017

Lokacija

Nova Iskra

7 Feb

Datum završetka

7/02/2017

Trajanje

18 - 20 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Nova Iskra je u junu 2012. predstavila sasvim novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i drugih srodnih oblasti, u skladu sa svojom misijom da pruži profesionalnu podršku mladim kreativnim profesionalcima. Ovog meseca održava se deveto izdanje ovog specifičnog događaja naslovljenog AKS ME ANYTHING, a već dve godine realizaciju ovog formata podržava ERSTE Banka.

Ovom prilikom, svoj doprinos pružiće osam izvrsnih stručnjaka, koji pokrivaju široki dijapazon aktuelnih tema – od različitih aspekata gaming industrije, preko strateškog planiranja i kreativne direkcije, sve do pravnih saveta, preduzetništva, finansiranja i administrativnih okvira preduzetničkog poslovanja. U pitanju su predstavnici timova kompanija NordeusMcCann EricksonERSTE BankeShare Fondacije kao i bloga Knjiški moljac (ft1p).

Deveto izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, predstavlja novu postavu domaćih stručnjaka: Sreten Vranić (Erste Banka) za ispitivanje tržišta, analize konkurencije, upravljanje životnim ciklusima preduzeća, upravljanje profitabilnošću proizvoda; Milan Trbojević (FT1P – Knjiški moljac) za administrativna pitanja i osnivanje preduzeća; Milica Pantelić za art direkciju, grafički dizajn, ilustraciju; Nevena Krivokapić (pravni tim Share Fondacije) za pravna pitanja i intelektualnu svojinu; Jana Savić Rastavac (Kreativni direktor – McCann Erickson Belgrade) za polja kreativna direkcija, brending, kreativne strategije, copywriting; Kenan Salihbegović (Community Manager – Nordeus) za polja community management, social networks, digital marketing; Ivan Gošić (UI Artist – Nordeus) za UI/UX dizajn; Daryl Clewlow (Head of Art – Nordeus) za polja game arta i ilustracije; Katarina Pribićević (direktor strateškog planiranja – McCann Erickson Belgrade) za strateško planiranje, marketing, brend arhitektura, analiza tržišta.

AKS ME ANYTHING se realizuje uz podršku ERSTE Banke.

Na desetom izdanju događaja AKS ME ANYTHING ponovo učestvuju predstavnici vodeće srpske gaming kompanije Nordeus, višestruko nagrađivane marketinške agnecije McCann Erickson, ERSTE banke i pravnog tima Share Fondacije!

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Jana Savić Rastovac

Kreativni direktor

Jana Savić Rastovac je kreativni direktor u agenciji McCann Beograd. Nakon završenih studija sociologije, na Beogradskom univerzitetu, započela je svoju karijeru u advertajzingu pre više od 10 godina, stvarajući priče i praveći kampanje za brendove poput Koka Kole, Carlsberga, Nestle, MTV i drugi. Njene nagrade uključuju Kanskog Liona 2011, prvi za Srbiju, Goldendrum Grand Pri, nagrada za Eurobest finalist, kao i brojne nagrade za najbolju agenciju u Srbiji. Član je 5050initiative.org i jedan je od autora skoro izdate knjige Hacker, Maker, Teacher, Thief: Advertising’s Next Generation.

Katarina Pribićević

Strateški planer

Katarinu Pribićević je pre deset godina radoznalost dovela u oblast oglašavanja, gde je radeći na nekim od najvećih domaćih i internacionalnih brendova (Coca-Cola,  LAV Pivo, Tuborg, mts, Telekom Srbije, Imlek, Bambi, L'Oreal, ROSA, Carnex) sticala znanja i veštine u oblasti brend planiranja i strategije komunikacije. Danas, Katarina vodi odeljenje strateškog planiranja kreativne agencije McCann Beograd, kao i  McCann Truth Central – ekspertsku jedinicu McCann-a koja se bavi otkrivanjem (još neotkrivenih) istina o najizazovnijim segmentima populacije i trendovima.

Daryl Clewlow

Head of Art @ Nordeus

Daryl Clewlow je glavni art direktor u Nordeus-u, što znači da je odgovoran za celokupnu art direkciju Nordeus igara kao i za razvitak čitavog umetničkog tima. Pre Nordeusa, Daryl je proveo preko 13 godina stvarajući konzole i mobilne igrice za kompanije poput Free Radical Design, Core Design, Rebellion, Blitz Games i NaturalMotion. Kao glavni art direktor Natural Motion-a Datyl je nadgledao ceo razvoj igrica poput of Clumsy Ninja, CSR2 i Dawn of Titans. Pre prelaska u gaming industriju Daryl je proveo sedam godina svoje karijere u razvijanju specijalnih efekata za filmove, gde je radio za mnoge blokbaster Holivudske filmove poput Event Horizon i Star Wars Episode 1.

 

Kenan Salihbegović

Community menadžer

Kenan Salihbegović je community menadžer u Nordeusu. Kenan ima više od devet godina iskustva u izgradnji globalnih mreža zajednica. Originalno iz marketing sfere, Kenan je započeo svoju karijeru community menadžera u kompanijama poput Toptala, gde je bio menadžer globalne zajednice i uticao na porast Toptalove mreže na globalnom nivou.

 

Sreten Vranić

Menadžer

Sreten Vranić je ekspert za upravljanje proizvodima u Erste Banci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u oblasti međunarodne trgovine i završio Adižesov leadership program za upravljanje organizacionim promenama preduzeća. Osim osnovnog posla, angažovan je i kao mentor na programu Superstep kredita namenjenih početnicima u biznisu. Proveo je nekoliko godina radeći u Americi i Kini na poslovima međunarodne trgovine.

Ivan Gosic

Ivan Gošić

UI/UX dizajner

Ivan Gošić je multidisciplinarni UI/UX dizajner u Nordeusu. Kao deo Top Eleven tima, Ivan je odgovoran za dizajn interfejsa i korisničko iskustvo igrice. Ivan ima više od deset godina iskustva u dizajnu interfejsa, interaktivnom dizajnu, brendingu i animaciji. Tokom ovih godina je radio za visokoprofilisane kompanije u internet industriji u nekoliko evropskih zemalja kao što su Češka, Mađarska i Austrija. Takođe je sarađivao sa brendovima poput Koka Kole, Renault, British Telecom i syartapima Banjo i Nestpick. U Nordeusu radi na poziciji senior UI/UX dizajnera i član je Top Eleven tima.

Milan Trbojević 

Knjigovođa

“Sajber knjigovođa” i poreski savetnik, a takođe je i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startup zajednice i kao jedan od mentora u ICT Hub-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji. Kao poreski savetnik aktivan je na više projekata među kojima se posebno ističe projekat Pitajte.rs u okviru kojeg pomaže korisnicima u rešavanju dilema oko pokretanja internet biznisa.

Nevena Krivokapić 

Advokat

Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno radi u SHARE Fondaciji kao advokat i bavi se pravnim aspektima preduzetništva i kreativnih industrija, kao i medijskim pravom i pravom intelektualne svojine. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition” u Oxfordu, čiji je kordinator poslednjih nekoliko godina.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897