Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 2

Besplatne stručne konsultacije sa vodećim ekspertima iz domena kreativnih industrija, preduzetništva, menadžmenta i pitanja intelektualne svojine.

5 Dec

Datum početka

5/12/2013

Lokacija

Nova Iskra

5 Dec

Datum završetka

5/12/2013

Trajanje

2 sata

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

U skladu sa svojom misijom da podrži mlade kreativce i inicijative iz polja dizajna, kreativnih industrija i preduzetništva, Nova Iskra je u junu mesecu predstavila sasvim novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti.

Prva AKS ME ANYTHING sesija pružila je besplatne stručne savete za više od 20 mladih autora i preduzetnika, koji su imali prilike da o svojim projektima razgovaraju sa vodećim lokalnim profesionalcima iz domena projektnog menadžmenta, art direkcije, industrijskog dizajna, arhitekture, pravnih okvira ili IT startup domena. Radni stolovi Nove Iskre pretvoreni su u zasebne “kabine” u kojima su učesnici mogli neometano i besplatno da razgovaraju sa izabranim konsultantom tokom “svojih” 15 minuta.

četvrtak5. decembra biće održano drugo izdanje ovog specifičnog, “trademark” programa Nove Iskre, uz učešće nove postave vodećih domaćih stručnjaka: Igor Bogićević, CTO kompanije Seven Bridges Genomics, jednog od vodećih biotech startupa; Zoran Jedrejčić, renomirani industrijski dizajner iz Splita; Miro Antić, osnivač M2Communications i član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera; Nemanja Petrović, pomoćnik Predsednika opštine Savski Venac zadužen za evropske projekte i održivi razvoj; Tamara Gavrić, arhitekta i profesor na Akademiji lepih umetnosti, kao i ambasador Elance mreže za Srbiju; Aleksandar Škorić, art direktor i grafički, modni i produkt dizajner sa internacionalnim iskustvom i Nevena Krivokapić, pravnica specijalizovana za pitanja intelektualne svojine i član SHARE Defense tima.

Događaj je besplatan i otvoren za publiku, koju pozivamo da se upozna sa ovim specifičnim formatom edukativnog programa. Događaj svojim napicima osvežava Don Cafe.

Prijavi se za besplatne konsultacije sa vodećim strušnjacima iz domena kreativnih industrija, biznisa, preduzetništva, intelektualne svojine i drugih srodnih oblasti!

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Miro Antić

Menadžer

Miro Antić je suosnivač i partner u M2Communications – integrisanoj agenciji za komunikacije, sa petnaest godina međunarodnog iskustva u oblastima marketinga i poslovnog razvoja. Kao iskusan preduzetnik, Antić je osnovao i predvodio startup proces za tri kompanije od 2008. godine: M2Comunications, AdVanguard (biznis konsalting agencija) i Megaboard Soravia, outdoor advertising provajdera u većinskom vlasništvu austrijske investicione grupe Soravia. Specijalizovao se za uvođenje luksuznih i ekskluzivnih brendova na tržište i njihovo pozicioniranje u visoko-konkurentom okruženju.

Realizovao je više od stotinu različitih marketinških projekata, osmislio strategije i kampanje za velike globalne brendove, kao što su Mercedes-Benz S- Class Premiere 2013, Mercedes-Benz CLS 2011, National Premiere Fiat 500l 2012... Antić je diplomirao ekonomiju i aktivan je član nekoliko renomiranih srpskih i međunarodnih poslovnih udruženja. Jedan je od osnivača i predsednik Srpske asocijacije mladih preduzetnika (SAMPLE), član upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera (SAM), aktivan član srpskog ogranka IAA (International Advertising Association) i srpskog Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS).

Aleksandar Škorić

Dizajner

Saša je Kanađanin rođen u Saraјevu. Umetnik, grafički dizaјner, dizajner maјica i tekstila koji voli prirodu i životinje. Živeo je u Kanadi gde јe diplomirao na Alberta College of Art & Design u Kalgariju. U tom periodu istraživao je različite mediјe i radio na velikom broјu raznolikih proјekata. 2004. godine se preselio u Tokio, gde јe osnovao dizaјnerski studio i radio na različitim aspektima dizajna, od brend identiteta preko dizajna odeće do razvoja proizvoda i usluga. Tokio mu je pružio veliku urbanu i profesionalnu inspiraciјu. Autor je brojnih umetničkih radionica za decu i omladinu.

Njegovi proizvodi i kreacije realizovani su u saradnji sa, i po narudžbinama brojnih internacionalnih brendova: Lade Clothing, Art Biotop, Le Baron, Little Steps, Niki Club, Oxfam, Tokyo International Players (Japan), Kolabs Shop (Srbija), Grand Marnier (Japan), Seven Jeans for All Man Kind (Japan), Art House CO-OP Brooklyn Library (SAD), Mid Atlantic, Zoran Dobrić, Dolly Sillito (Kanada), Rum & Stuguthyrning (Švedska) i drugih.

Nemanja Petrović

Menadžer

Nemanja Petrović je na čelu brojnih razvojnih projekata Gradske opštine Savski Venac u Beogradu. Bavi se koordinacijom, umrežavanjem i razvojem institucionalne saradnje sa državama iz EU, saradnjom sa Evropskom delegacijom u Beogradu i organizacijama civilnog društva Srbije i Evropske Unije. Pored toga, jedan je od ključnih ljudi u procesu razvoja Savamale kao kreativnog kvarta, kao i drugih kulturnih projekata na opštini Savski Venac, poput rekonstrukcije Kuće Kralja Petra i amfiteatra ispred Muzeja istorije Jugoslavije.

Takođe je bio aktivan kao konsultant Privredne komore regiona Veneto (Unioncamere del Veneto – Eurosportelloveneto), a učestvovao je i u organizaciji više poslovnih misija preduzetnika iz regiona Veneto u Srbiji, pre svega u sektorima proizvodnje, energije i zaštite životne sredine. Pomagao je srpskim kompanijama u osnivanju italijansko-srpskog konzorcijuma prilikom apliciranja za fondove Evropske Unije, u sektoru poslovnog savetovanja, inovacija, FP7 programa za mala i srednja preduzeća i infrastrukture. Projektni je menadžer evropskog projekta “SPINE” koji je deo CIUDAD programa za promociju obnovljivih resursa energije i energetske efikasnosti u javnim i istorijskim zgradama. Pre toga, bio je aktivan i u okviru  Centra za brigu o deci, Sava Centra i Omladinskog saveta Beograda. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Tamara Todorić

Arhitekta

Tamara Todorić je arhitekta i dizajner enterijera iz Beograda. Trenutno je aktivna kao Ambasador kompanije Upwork u Srbiji, najveće platforme za umrežavanje frilensera sa klijentima na globalnom nivou. Tamara takođe predaje na Akademiji lepih umetnosti, na predmetu “Urbani dizajn – teorija i praksa”. Diplomirala je na akademiji Politecnico di Milano, gde je takođe završila i master studije. Pored rada u polju edukacije, ima veliko iskustvo u radu na enterijerskim i arhitektonskim projektima u Srbiji i Italiji, kroz svoj studio Multipraktik.

Igor Bogicevic

Igor Bogićević

Softverski inženjer

Trenutno radi kao dirtektor tehničkog sektora kompanije Seven Bridges Genomics, koju je osnovao zajedno sa Denizom Kuralom. Zadužen je za kreiranje najsofisticiranije platforme za distributivnu analizu genoma (DNK) na tržištu, kao i rastućeg tima ove kompanije u Beogradu.  Tokom svojih prethodnih angažmana, kao glavni inženjer za Vast.com, dizajnirao je i implementirao novu infrastrukturu za obradu podataka i analitiku koja je izgrađena na open source rešenjima.Radio je na distributivnim arhitekturama i kompleksnim integracijama. Takođe je dizajnirao i implementirao početnu platformu za izveštavanje, kao i data feed i vodeću API platformu koja se koristi za integraciju partnera kao što su AOL, YAHOO, Kelly Blue Book i Orbitz. Još ranije, Igor je radio na razvoju interfejsa i kalkulacija za FNX Solutions i Bank of America, a takođe je bio i glavni inženjer sistema u EuNet-u, gde je izgradio bitne elemente nove infrastrukture.

Zoran Jedrejcic

Zoran Jedrejčić

Dizajner

Tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim kolegama, uključujući i sedmogodišnji angažman sa Ettore Sottsassom, italijanskim dizajnerom i arhitektom. Nakon toga, Jedrejčić otvara sopstveni dizajn studio u Milanu, a u skorije vreme i u Beogradu. Imao je prilike da dizajnira za neke od vodećih svetskih brendova kao što su Artisan, 3M, Dada Cucine, Fratelli Guzzini, Nambe', Segis i drugi. Pored niza priznanja koje je osvojio za svoj dizajn, izlagao je u priznatim muzejima kao što su MAK Wien, ICA Boston, MoMA NY ili Ozone Centre Tokyo.

 

Trenutno je gostujući profesor na Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) u Milanu, kao i na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu. U okviru svog predavanja u dizajn inkubatoru Nova Iskra, Jedrejčić je predstavio neke od svojih projekata, osvrnuo se na proces razvoja proizvoda i njegov menadžment, kao i na rad sa studentima kojem je posvećen tokom poslednjih godina.

Nevena Krivokapić 

Advokat

Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno radi u SHARE Fondaciji kao advokat i bavi se pravnim aspektima preduzetništva i kreativnih industrija, kao i medijskim pravom i pravom intelektualne svojine. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition” u Oxfordu, čiji je kordinator poslednjih nekoliko godina.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897