Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

“Biljarnica” online

 Zajedno sa partnerskom organizacijom Ekonaut, pozivamo vas da se priključite drugom ciklusu “Biljarnice”, škole poznavanja lekovitog bilja!

10 Jan

Datum početka

10/01/2022

Lokacija

ONLINE

25 Apr

Datum završetka

25/04/2022

Trajanje

15 nedelja

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

28.000 RSD*

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Tokom četvoromesečnog online kursa (16 časova u trajanju od dva sata), Momčilo Antonijević, novinar i narodni travar, će vas voditi kroz magični svet moćnih biljaka. Polaznici će imati priliku da upoznaju lekovite biljke, da nauče da ih razlikuju od sličnih vrsta i da savladaju tehnike branja i sušenja bilja iz udobrnosti svog doma u dinamici koja im odgovara.

Prijave su otvorene do 5. januara na linku!

Kome je namenjeno?

Ovaj kurs je namenjen svima onima koji žele da upoznaju tajne lekovitog bilja, saznaju kako i kada se biljke beru i suše, kako se upotrebljavaju i kombinuju, kako da ih prepoznaju u prirodi i od njih naprave preparate kod kuće.

Šta dobijam?

U Biljarnici ćete naučiti:

  • Šta su lekovite biljke, kojim mehanizmima deluju na naše zdravlje i koje su osnovne grupe aktivnih sastojaka lekovitih biljaka
  • Kako se i od kojih biljaka prave infuzi, dekokti, tinkture, uljani macerati i melemi
  • Biljne mešavine – kako se prave, koliko dugo se uzimaju
  • Kontraindikacije i bezbednost upotrebe lekovitih biljaka, otrovne biljke
  • Kako se gaje lekovite biljke u gradskim i ruralnim uslovima i kako gajenje biljaka pretvoriti u biznis? Lekovite biljke u poljoprivredi (prirodna đubriva i insekticidi)
  • Lekovite biljke za decu
  • Osnove aromaterapije – šta su etarska ulja, kako deluju i kako se pravilno upotrebljavaju?
  • Lekovite i samonikle biljke u kuhinji
  • Kako biljke izgledaju u prirodni i kako se beru i suše

Kako ću učiti?

Program počinje je 10. januara i traje do 25. aprila. Tokom ovog perioda, svi polaznici i polaznice će na nedeljnom nivou dobijati privatni youtube link za po jedan od 16 časova kursa. Linkovi će biti aktivirani sredom i poslati na vašu mejl adresu. Svi polaznici mogu da postavljaju pitanja u posebnoj Viber grupi koja će biti napravljena isključivo u ovu svrhu ili direktno putem mejla. 

Na kraju programa “Biljarnica online” za sve koji su u mogućnosti da i fizički prisustvuju, Ekonaut organizuje upoznavanje i druženje polaznika sa Momčilom Antonijevićem u Beogradu, uz neformalni  razgovor i uživanje u jelima sa divljim, lekovitim i mirisnim biljkama.

*Za prijave i plaćanje do 20. decembra, cena kursa je 23.000 rsd, dok je za prijave i plaćanje do 1. januara, cena 26.000 rsd, odnosno 28.000 rsd za sve one koji se prijave do 5. januara. Uplata prve rate se obavlja najkasnije 10. januara, a druge 5. februara.

Predavač

Momcilo Antonijevic

Momčilo Antonijević

Novinar

Novinar, urednik, kulturolog, narodni travar i gerila baštovan, rođen je u Užicu 1980. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2004, a četiri godine kasnije i magistrirao na istom fakultetu na katedri za Teoriju kulture. Piše i izveštava o lekovitim biljkama za Blic i RTS. Autor je bloga i youtube kanala Snaga bilja. Biljke sakuplja od 13. godine. Kuva od 19. Ozbiljno putuje od 21, a 2018. objavio je zbirku putopisa Kako sam postao putnik i prestao da budem turista. Svoju ljubav prema biljkama, kuvanju i pisanju objedinio je u zbirci recepata od divljeg, lekovitog i samoniklog bilja Divlji kuvar. Živi, radi i sadi u Beogradu.

Koordinator programa

Miljan Peljević

miljan@novaiskra.com

+381 (11) 4051 889