Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

#gamedev is not (that) hard

Pozivamo sve zainteresovane dizajnere, 3d artiste i programere da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara!

27 Feb

Datum početka

27/02/2017

Lokacija

Nova Iskra

27 Feb

Datum završetka

27/02/2017

Trajanje

2 dana

Jezik programa

Srpski/Engleski

Programski slotovi

25.+27. 02.

Kotizacija

2.000 RSD

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

U okviru saradnje ostvarene sa timom Prune Games iz Beograda, program #gamedev is not (that) hard se održava 25. i 27. februara i donosi jedno zanimljivo predavanje i dve radionice.

U subotu 27. februara, obe radionice će biti paralelno održane u prostoru Nove Iskre. Radionicu namenjenu dizajnerima i grafičkim umenticima vodiće Hernan Lopez, osnivač studija Epic Llama Games, dok će drugu radionicu posvećenu programerima voditi Pavle Goloskoković, osnivač nezavisnog studija Prune Games. Radionice mogu biti zanimljive i hobistima i drugim zainteresovanim pojedincima koji imaju osnovna znanja iz oblasti modelovanja ili programiranja.

Na radionici naslovljenoj Character Concept Art Workshop istražićemo osnove procesa kreiranja concept art-a za karaktere bazirane na postojećim opisima karaktera iz igara. Radionica je namenjena dizajnerima i svima koji vole da crtaju i modeluju, bez obzira na to koju tehniku koriste, a može biti zanimljiva i game developerima koji zarad bolje saradnje žele da bliže razumeju dizajnerski proces. Radionicu će voditi Hernan Lopez koji će nekoliko dana ranije (25. februara) takođe održati predavanje u Novoj Iskri. Radionica će se voditi na engleskom jeziku.

Na radionici namenjenoj programerima naslovljenoj HTML5 Game Development Basics, Pavle Goloskoković će demonstrirati proces razvoja relativno jednostavne igre bazirane na fizici koristeći HTML5 tehnologiju. Učesnici radionice upoznaće se sa osnovnim konceptima razvoja igara i organičenjima koje ova tehnologija sa sobom nosi, kao i koja su neophodna znanja za samostalno upuštanje u sferu game developmenta. Bilo da ste iskusni web developer i želite da se bavite razvojem igara, iskusni game developer i želite da se upoznate sa web tehnologijama, početnik koji traži način da upliva u vode razvoja igara ili artist koji traži način da oživi svoje kreacije – ova radionica je namenjena vama.

Pored pomenutih radionica, u okviru programa #gamedev is not (that) hard biće održano i predavanje Hernana Lopeza How to start making games… and how to finish them u četvrtak 25. februara u 17:30h u Novoj Iskri. Predavanje će dati uvid u ceo proces razvoja igara – kako početi sa razvojem igara i još važnije kako ih završiti. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku i otvoreno je i besplatno za sve posetioce.

Uverite da je razvoj kompjuterskih igara kreativni izazov, a ne prepreka na putu ka realizaciji vaših ideja!

Kome je namenjeno?

Za sve zainteresovane dizajnere, 3d artiste i programere da se prijave za učešće na radionicama posvećenim razvoju igara. Broj učesnika je ograničen na 15 po radionici.

Predavači

Hernan Lopez

Programer

Osnivač Epic Llama Games, kompanije fokusirane na razvoj casual igara, osnovane još 2008. godine. Jedan je od najuspešnijih nezavisnih game developera iz Južne Amerike. Sa više od 60 izdatih igara i preko 20 miliona odigranih partija u jednoj od njegovih najuspešnijih igara (Champions of Chaos I), rangiran je na 21. mestu liste najuspešnijih izdavača na FGL mreži od preko 3000 nezavisnih izdavača igara. Sa osam godina rada u industriji i sopstvenim studijom, Hernan je prepun iskustva i znanja koje je spreman da podeli sa drugima.

Pavle Goloskoković

Programer

Pavle je osnivač Prune Gamesnezavisnog studija za razvoj igara sa sedištem u Beogradu. Dugogodišnjim radom u IT industriji stekao je obimno iskustvo u razvoju web aplikacija pre nego što je pokrenuo sopstveni gaming studio. Nakon toga preusmerio se na razvoj igara za webkoje pružaju ujednačeno igračko iskustvo kako na desktopu tako i na mobilnim uređajima.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897