Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Mobile UX Design Workshop

Na ovoj radionici ćete naučiti osnove kreiranja mobilnih aplikacija. Javier Cuello, iskusni profesionalac u ovom polju, upoznaće vas sa alatima, procesom stvaranja aplikacija i dobrim primerima u praksi. Po završetku radionice, imaćete prototip svoje aplikacije.

23 Jun

Datum početka

23/06/2018

Lokacija

Nova Iskra

23 Jun

Datum završetka

23/06/2018

Trajanje

6 sati

Jezik programa

Engleski

Programski slotovi

/

Kotizacija

€50

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Na radionici će se proći osnovni koraci koji su potrebni za dizajniranje aplikacije za iOS i Android. Razumećete veze između shema i vizuelnog izgleda obe platforme. Pored toga, upoznaćete se sa primerima koji su se dobro pokazali u praksi za dizajniranje interfejsa za touch screen uređaje.

U procesu od ideje do realizacije, veoma je važno ne gubiti vreme u izradi prototipa koji radi. Na ovoj radionici ćete steći znanja o alatima za brzo kreiranje prototipa. Takođe, radionica je korisna i za one koji nisu dizajneri.

Kome je namenjeno?

Ukoliko ste dizajner koji želi da napravi iskorak u svojoj karijeri, ova radionica je pravo mesto za vas. Nije potrebno da umete da kodirate ili da posedujete prethodno znanje u razvijanju aplikacija. Sadržaj je takođe prilagođen programerima, projektnim menadžerima i drugim ne-dizajnerima.

Sadržaj je veoma jednostavan i lak za praćenje. Predznanje iz dizajna vam može pomoći, ali nećete imati problema ukoliko niste dizajner.

Šta dobijam?

Naučićete kako da ispratite korak po korak u procesu razvijanja prototipa za mobilne aplikacije. Pored toga, upoznaćete se sa povezanošću shema i vizuelnog izgleda za iOS i Android, ali i kako da se služite alatima za razvijanje prototipa sa interakcijama, pokretima i animacijama. Od crteža na papiru preći ćemo na naprednije alate, koji su i dalje laki za korišćenje. Uz pomoć ovih alata, moći ćete da napravite prototip koji radi i koji je sličan pravom proizvodu.

 

Glavni sadržaj radionice:

 • Proces mobilnog dizajna
 • Povezanost shema
 • Dizajnerski pristup na iOS i Android platformi
 • Dizajniranje za touch screen uređaje
 • Animacije i mikro-povezanosti
 • Rad sa programerima

 

Nakon radionice moći ćete da:

 • Znate kako da pristupite projektu koji se bavi dizajniranjem za mobilne uređaje
 • Znate kako da koristite različite povezane sheme
 • Razumete ključne razlike među platformama iOS i Android
 • Imate pregled alata za dizajn
 • Budete dizajner koji odgovara na potrebe današnjeg tržišta

Kako ću učiti?

Uglavnom radimo u malim grupama od dvoje ili troje ljudi. Imaćete kratku vežbu praćenu stvarnim radom na prototipu aplikacije. Više vremena ćemo posvetiti glavnoj vežbi. Na kraju radionice ćemo ostaviti vremena za vaša pitanja.

Potrebno je da ponesete samo svoj laptop (PC ili Mac) i malo želje za učenjem. Mi ćemo obezbediti ostale materijale potrebne za rad.

Predavač

Javier Simon Cuello

Javier ‘Simón’ Cuello

Dizajner

Dizajner iz Argentine, Javier je živeo u Barseloni 6 godina, gde je radio na projektima za kompanije među kojima su Zara, Telefonica, Yahoo i FC Barcelona. Poslednje četiri godine je putovao svetom prihvatajući nomadski način života.

Od 2014. godine, Javier predvodi “Nomadic Designer”, i drži radionice iz domena mobilnog UX dizajna. Ovaj projekat ga je odveo u više od 15 zemalja, gde je učestvovao na projektima Colombia 3.0, UX Spain, UX Sofia i Campus Party (Ekvador i Brazil).

Javier je jedan od autora knjige 'Designing Mobile Apps', objavljene 2013. godine. Pored toga, pisao je za Smashing Magazine.

Koordinator programa

Nana Radenkovic

Nana Radenković

nana@novaiskra.com

00 381 (0) 11 4051 897