Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Osnove interfejs dizajna

Peti i poslednji kurs u ciklusu koji ovog proleća organizuje Nova Iskra posvećen je dizajnu interfejsa. Svi zainteresovani koji se prijave i uplate avans do srede 1. juna ostvaruju popust od 10%!

11 Jun

Datum početka

11/06/2016

Lokacija

Nova Iskra

2 Jul

Datum završetka

2/07/2016

Predavač

Dragan Babić 

Trajanje

1 mesec / 4 termina

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

11.+18.+25. 06; 02.07.

Kotizacija

190 EUR

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Kurs Osnove dizajna interfejsa posvećen je osnovnim znanjima iz vezanih za dizajn interfejsa, polje dizajna koje je tokom poslednje decenije doživelo najveći rast, zahvaljujući sveprisutnosti mobilnih uređaja i nepreglednom tržištu aplikacija koje se razvijaju za njihove platforme. Ipak, dizajn interfejsa neizbežan je u bilo kom web okruženju ili izradi interaktivnog sadržaja. Ukoliko postoji tačka susreta između korisnika i “alata”, ona mora biti vizuelno oblikovana i prilagođena, optimizovana, jasna, logična i uklopljena u celokupno korisničko iskustvo.

Kurs će voditi Dragan Babić, naš priznati dizajner koji je ostvario značajne uspehe na projektima iz UI/UX domena sa timom svoje agencije Superawesome (Sprawsm)Superawesome je mali dizajn studio iz Novog Sada nastao 2007. godine, i do sada je sarađivao sa brojnim domaćim, i još više internacionalnih klijenata. Fokus rada i ekspertiza studija je u polju interfejs dizajna, iako je studio aktivan i u širem polju tradicionalnog grafičkog dizajna, ilustracije i front-end razvoja.

Otkrij svet boja, interfejs elemenata, i stilova izvan granica rudimentarnih sistemskih podešavanja koje tvoje aplikacije učiniti vizuelno prijemčivim i daleko funkcionalnijim!

Nekada firma u kojoj ste zaposleni nema sredstava da zaposli dizajnera koji bi vam olakšao posao, a nekada ne možete da opravdate ulaganje u dizajn za aplikaciju koju razvijate iz hobija ili za druge projekte otvorenog kôda. Ovaj kurs nudi rešenja za ove, i brojne druge situacije.

Realizaciju kursa Osnove interfejs dizajna podržala je Razvojna agencija Srbije.

Bilo da si zaposlen u firmi kao programer, ili si “one man show” ulažeš puno vremena kako bi tvoje aplikacije bile funkcionalne i pristojno izgledale, nakon ovog kursa – uštedećeš najveći deo tog vremena!

Kome je namenjeno?

Namenjen je prvenstveno programerima koji žele da svoje veštine oplemene osnovana interfejs dizajna, kako bi mogli da u većem kapacitetu odgovore na potrebe klijenata, i svoj rad učine konkurentnijim pokrivajući pored programerskog razvoja i osnovne dizajnerske veštine najčešće korišćene u ovoj oblasti. Ovaj kurs može biti od velike koristi i onima koji imaju bazične (ili napredna) programerske veštine i žele da se profesionalno razvijaju u pravcu razvoja mobilnih i drugih aplikacija.

Šta dobijam?

Kurs Osnove interfejs dizajna obuhvata:

– 30 sati praktičnog rada

– Osnove dizajna za ekrane i koncepta interfejsa

– Upotreba boja i tipografije u kontekstu dizajna interfejsa

– Primena ikonografije

– Kompozicija ekrana i međusobni odnosi elemenata

– Krizni interfejs i “mikrocopy”

– Praktični rad i brza stilizacija tipičnih UI elemenata

– Upoznavanje sa različitim pomoćnim alatima i okruženjima

– Primeri dobrih i loših praksi dizajna za ekrane

– Kreiranje prototipova i kritika

– Konsultacije i mentorski rad

– Osveženje i kafa

Cilj kursa je da programer može da napravi upotrebljivu i oku prijatnu aplikaciju za potrebe kako radnih, tako i finalnih verzija aplikacija. Te aplikacije neće biti kandidati za dizajn nagrade, ali će biti razumno dizajnirane, i upotrebljive tako da služe svojoj svrsi.

Sertifikat

Nakon završetka kursa dobićete seritifkat o kompletiranoj obuci.

Predavač

Dragan Babic

Dragan Babić 

UX & UI dizajner

UX i UI dizajner koji živi i radi u Novom Sadu. Osnivač je Superawesome studija, gde se uglavnom bavi stvarima koje niko drugi neće da radi, ali sebe i dalje naziva dizajnerom.

Superawesome je mali dizajn studio iz Novog Sada nastao 2007. godine, i do sada je sarađivao sa brojnim domaćim, i još više internacionalnih klijenata. Fokus rada i ekspertiza studija je u polju interfejs dizajna, iako je studio aktivan i u širem polju tradicionalnog grafičkog dizajna, ilustracije i front-end razvoja. Superawesome se uvek trudio da ne postane full-service agencija, kao i da se specijalizuje za dizajnerski razvoj digitalnih proizvoda, dok programiranje i sve prateće razvojne zadatke ostavljaju nekom drugom. To im je upravo i omogućilo da ostanu mali, visoko stručni, nezavisni i profitabilni.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897