Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Praktični aspekti preduzetništva

Kreni na put od svoje poslovne ideje do biznis plana, osnivanja firme i prevazilaženja pravno-administrativnih izazova!

28 May

Datum početka

28/05/2016

Lokacija

Nova Iskra

18 Jun

Datum završetka

18/06/2016

Trajanje

3 nedelje / 6 termina

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

Čet / Pet / Sub

Kotizacija

180 EUR

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Kurs Praktični aspekti preduzetništva posvećen je izazovima sa kojima se budući preduzetnici susreću pri osnivanju preduzeća i kompanija, kao i tokom procesa artikulacije poslovne ideje u poslovnu priliku, i konkretan poslovni i operativni plan.

Učesnici će sagledati izazove prelaska iz sistema koji je pogrešno percipiran kao “siguran“, u “nesigurni“ teren koji zapravo čini našu, i globalnu ekonomsku realnost. Kurs je posebno namenjen onima koji se osećaju spremnim da ostvare svoj preduzetnički duh, onima koji imaju konkretnu poslovnu ideju koju žele da razviju kao i onima koji to tek nameravaju. Bilo da ste već registrovali svoju firmu ili ne, ovaj kurs će dati potpuni uvid u prve praktične korake i obaveze na početku poslovanja, kao i u najčešće greške, izazove i prepreke.

Uvodna predavanja biće posvećena osvešćivanju i razvoju preduzetničkog duha kod polaznika, kao i suočavanju sa realnim opasnostima ili izazovima samostalnog pristupa poslovanju i izgradnji sopstvenog biznisa. Predavači Vladmir Miletić i MilanTrbojević su kroz svoje ekspertize specijalizovani za pružanje mentorske pomoći i konsaltinga, a njihovi saveti su dostupni široj zajednici na veoma zapaženim blogovima – Dnevnik jednog direktora i FT1P (Fali ti jedan papir).

Svi zainteresovani koji se prijave i uplate avans do petka 13. maja ostvaruju popust od 10%!

Realizaciju kursa Praktični aspekti preduzetništva podržala je Razvojna agencija Srbije.

Kreiraj biznis plan, racionalizuj poslovne odluke i upoznaj se zakonskim okvirima i značenjem brojki u poslu – kroz praktičan i mentorski rad sa vodećim domaćim stručnjacima.

Kome je namenjeno?

Preduzetnici, oni koji teže da to budu, dizajneri koji žele da razviju svoje brendove, frilenseri kojima je potrebna administrativna podrška, startapi u početnoj fazi razvoja i svi oni koji veruju da imaju ideje koje mogu postati uspešni proizvodi i usluge – steći će sva neophodna znanja iz ovog domena tokom trajanja kursa.

Šta dobijam?

Kurs Praktični aspekti preduzetništva podrazumeva:

– 20+ sati praktičnog rada

– Razvoj preduzetničkog duha

– Određivanje ciljeva

– Korišćenje ličnih veština u biznisu

– Artikulacija ideje u poslovnu priliku

– Tržišno razmišljanje i politika cena

– Razvoj poslovnog plana

– Razumevanje brojki u poslu

– Pravni i finansijski aspekti preduzetništva

– Praktični aspekti osnivanja firme i prvih adiministrativnih koraka

– Uloga marketinga i promocije

– Mentorski rad i besplatne konsultacije

– Praktične vežbe i simulacije

– Osveženje i kafa

 

Sertifikat

Nakon završenog kursa dobićete seritfikat o kompletiranoj obuci.

Predavači

Milan Trbojević 

Knjigovođa

“Sajber knjigovođa” i poreski savetnik, a takođe je i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startup zajednice i kao jedan od mentora u ICT Hub-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji. Kao poreski savetnik aktivan je na više projekata među kojima se posebno ističe projekat Pitajte.rs u okviru kojeg pomaže korisnicima u rešavanju dilema oko pokretanja internet biznisa.

Vladimir Miletić 

Ekonomista

Po struci ekonomista, a dugi niz godina je aktivan u različitim oblastima preduzetništva. Bogata poslovna iskustva je stekao radeći na rukovodećim pozicijama u inostranim kompanijama što mu je bio podstek ka pružanje mentorske podrške za pokretanje sopstvenog preduzeća. Jedan od najznačajnijih projekta je pokretanje bloga Dnevnik jednog direktorakoji se bavi posebnom nišom preduzetništva koja obuhvata edukaciju zaposlenih u kompanijama. Ekspert je u prevazilaženju prepreka za napredovanje u karijeri i kroz svoj mentorski rad ohrabruje ljude da iskoriste svoje veštine na pravi način i izgrade sopstveni biznis. Autor je knjige Na putu do vrha koja se upravo bavi načinima osnaživanjem pojedinca u sistemu kako bi svojim radom došli do željenog uspeha.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897