Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Praznična (vege) trpeza

Tika Taka i Nova Iskra vas pozivaju na novu radionicu kuvanja gde ćemo naučiti kako da pravimo ukusna ali i zdravija jela koja mogu da nam obogate i ulepšaju predstojeće praznike.

2 Dec

Datum početka

2/12/2018

Lokacija

Nova Iskra

2 Dec

Datum završetka

2/12/2018

Predavač

Marija Stojanovski

Trajanje

10:30 – 14:30 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

4 000 RSD

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Nakon uspešne radionice gde smo se bavili čuvanjem našeg imuniteta u predstojećim zimkim danima, Tika Taka i Nova Iskra vas pozivaju na najnoviju radionicu kuvanja ‘pod nazivom ‘PRAZNIČNA (VEGE) TRPEZA“

Iako se ponekad osećamo kao ” da nam je svaki dan praznik”, pred nama je vreme koje provodimo sa porodicom, kada je danima sto prepun hrane, napolju pada sneg a mi ne radimo baš ništa. Za ovakve trenutke, želimo da sa vama podelimo naše najomiljenije recepte i provedemo vas kroz čaroliju raznih tradicionalnih, ali i modernih ukusa, jer tu smo da spajamo suprotnosti.

Ova radionica je savršena za sve koji bi voleli da ove godine prirede malo drugačiju prazničnu vege trpezu, ali i za sve vas koji bi želeli da tradicionalnim prazničnim jelima dodate par laganijih i zdravijih priloga uz koje ćete garantovano više uživati u praznicima i danima nakon (sada već ne baš toliko teških) obroka.

Zdravlje kao večita i najvažnija tema, uvek je motiv teorijskog dela naših radionica, ono što unosimo u organizam direktno se odražava na našu energiju, zdravlje i život. Cilj ovih radionica je da iniciramo razgovor, da se inspirišemo, razmenimo znanja i iskustva i upoznamo osnove zdravije ishrane.

Radionica „ PRAZNIČNA (VEGE) TRPEZA“ se održava u nedelju, 2. novembra, u Novoj Iskri, cena radionice iznosi 4000 RSD i uključuje i cenu ručka koji ćemo zajedno pripremiti.

Svi zainteresovani za učešće u radionici moraju se prijaviti najkasnije do srede, 28. novembra u 17h. Kapacitet je ograničen na 10 polaznika po radionici, prednost će imati prve prijave.

Ukoliko povedete i prijatelja na radionicu oboje ostvarujete popust od 500 RSD, u tom slučaju cena radionice po osobi ispada 3 500 RSD.

Srdačna vegetrijanska kuhinja TikaTaka nastala je na osnovu potrebe i želje da sa ostatkom sveta podele značaj, lepotu i izobilje koje nudi biljna ishrana. Već dugi niz godina vode uspešnu kuhinju koja je poznata po uravnoteženim obrocima sa odgovarajućim izborom sastojaka čija kombinacija zadovoljava sve energetske i nutritivne potrebe organizma. Oni danas broje preko stotine klijenata, uključujući i stanare Nove Iskre, koji se oslanjaju na njih za svakodnevne ukusne i zdrave obroke. Nekoliko puta godišnje organizuju radionice kuvanja i to je prilika da sa nama podele svoja iskustva i znanja. Radionice vodi Marija Stojanovski, dijetetičar nutricionista i pokretač Tika Taka kuhinje.

Ukoliko povedete i prijatelja na radionicu oboje ostvarujete popust od 500 RSD.

Šta dobijam?

Na radionici vas očekuju teorijski i praktični deo, a ideja je da svi zajedno sve pripremamo. Nutricionističkim i kulinarskim savetima želimo da vas podržimo da se u potpunosti prepustite čaroliji kuvanja, lepoti aranžiranja obroka i čulnom užitku degustacije specijaliteta koje ste sami pripremili.

Teorijski deo:
~ Tradicionalna hrana oko nas
~ Varenje hrane u srećnim trenucima
~ Za čim naši stomaci čeznu?
~ Radost stvaranja u kuhinji

Praktični deo:
~ Slana torta
~ Lazanja
~ Somose & čatni
~ Najlepša sirova torta

Predavač

Marija Stojanovski

Marija Stojanovski

Nutricionista

Marija je diplomirala 2007. godine i od tad se stalno usavršava. Istražuje razne principe tradicionalne zdravije ishrane od domaće, makrobioričke, ajurvedske, vegeterijanske i veganske do najsavremenijih otkrića nauke u domenu ishrane, i od svega toga koristi najbolje. Veruje u intuitivno i nadahnuto kuvanje, začinjeno ljubavlju.

 

Koordinator programa

Miljan Peljević

miljan@novaiskra.com

+381 (11) 4051 889