Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

HRANA & IMUNITET

Mesec oktobar su u Novoj Iskri obeležili programi i projekti koji su se bavili temom hrane, pa tako započinjemo i novembar mesec jednom veoma korisnom i praktičnom radionicom. Nova Iskra i Tika Taka Vege vas sa zadovoljstvom pozivaju na radionice vegetarijanskog kuvanja!

 

17 Nov

Datum početka

17/11/2018

Lokacija

Nova Iskra

17 Nov

Datum završetka

17/11/2018

Predavač

Marija Stojanovski

Trajanje

10:30 – 14:30 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

Subota 17. novembar i subota 1. decembar

Kotizacija

4 000 RSD

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Hrana je naša svakodnevna potreba, a ono što unosimo u organizam direktno se odražava na našu energiju, zdravlje i život. Cilj ovih radionica je da iniciramo razgovor, da se inspirišemo, razmenimo znanja i iskustva i upoznamo osnove zdravije ishrane. Srušićemo sve mitove i zablude da je zdrava (is)hrana skupa, neukusna i prekomplikovana. Upoznajte se sa mnogobrojnim veštinama pripremanja biljne hrane, osnovama zdravije ishrane i izobiljem koje je na raspolaganju ljudima sa našeg podneblja. Cilj nam je da vam preporučimo metode za brzo pripremanje obroka, sa posebnim akcentom na važnost dobre organizacije pri planiranju jelovnika, nabavke namirnica i same pripreme hrane.

Na radionici pod nazivom ”HRANA & IMUNITET” ćemo, u susret zimi pokriti teme organske i sezonske hrane, planiranju zdravih dnevnih jelovnika, značaju pravilno izabranih namirnica, saznati koje sve hranljive materije postoje kao i o adaptaciji tela u hladnim danima i hrani koja nam je najpotrebnija i najzdravija za očuvanje imuniteta zimi. Sve je mnogo lepše i lakše kada bliže upoznamo svoj organizam, pozdravimo čudesna stvorenja koja žive u našem stomaku i proizvode imunološke ćelije, pravilno iskombinujemo namirnice, povežemo emocije sa varenjem hrane i svoje telo učinimo adaptivnim za sve promene koje slede.

Svi zainteresovani za učešće u radionici moraju se prijaviti najkasnije do srede, 14. novembra u 16h. Kapacitet je ograničen na samo 10 polaznika po radionici, prednost će imati prve prijave.

Radionica ”HRANA & IMUNITET” se održava u subotu, 17. novembra, u Novoj Iskri, cena radionice iznosi 4000 RSD i uključuje i cenu ručka koji ćemo zajedno pripremiti.

Naredna radionica „ PRAZNIČNA (VEGE) TRPEZA“ nas očekuje 1. decembra u Novoj Iskri, po istoj ceni i tada ćemo se baviti pripremanjem zdravih i ukusnih jela koja mogu da nam obogate i ulepšaju predstojeće praznike.

Ukoliko se sada prijavite za obe radionice ostvarujete popust od 1000 RSD i u tom slučaju cena za obe radionice zajedno je 7000 RSD, umesto 8000 RSD.

Srdačna vegetrijanska kuhinja TikaTaka nastala je na osnovu potrebe i želje da sa ostatkom sveta podele značaj, lepotu i izobilje koje nudi biljna ishrana. Već dugi niz godina vode uspešnu kuhinju koja je poznata po uravnoteženim obrocima sa odgovarajućim izborom sastojaka čija kombinacija zadovoljava sve energetske i nutritivne potrebe organizma. Oni danas broje preko stotine klijenata, uključujući i stanare Nove Iskre, koji se oslanjaju na njih za svakodnevne ukusne i zdrave obroke. Nekoliko puta godišnje organizuju radionice kuvanja i to je prilika da sa nama podele svoja iskustva i znanja. Radionice vodi Marija Stojanovski, dijetetičar nutricionista i pokretač Tika Taka kuhinje.

Ukoliko se odmah prijavite za obe radionice ostvarujete popust od 1 000 RSD!

Šta dobijam?

Na radionici vas očekuju teorijski i praktični deo, a ideja je da svi zajedno sve pripremamo. Nutricionističkim i kulinarskim savetima želimo da vas podržimo da se u potpunosti prepustite čaroliji kuvanja, lepoti aranžiranja obroka i čulnom užitku degustacije specijaliteta koje ste sami pripremili.

Praktični deo:

  • Njihovo veličanstvo – čorbice
  •  Namazi, sosevi, tortilje, burgeri
  • Emocije i varenje hrane
  • Radost stvaranja u kuhinji

 

Predavač

Marija Stojanovski

Marija Stojanovski

Nutricionista

Marija je diplomirala 2007. godine i od tad se stalno usavršava. Istražuje razne principe tradicionalne zdravije ishrane od domaće, makrobioričke, ajurvedske, vegeterijanske i veganske do najsavremenijih otkrića nauke u domenu ishrane, i od svega toga koristi najbolje. Veruje u intuitivno i nadahnuto kuvanje, začinjeno ljubavlju.

 

Koordinator programa

Miljan Peljević

miljan@novaiskra.com

+381 (11) 4051 889