Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Timska kultura

Ova radionica će predstaviti specifične metode za kreiranje i vođenje funkcionalnog multidisciplinarnog tima koji će na najbolji način podržati vašu ideju, ili aktivnosti, proizvode i strategije vaše kompanije.

2 Feb

Datum početka

2/02/2018

Lokacija

Nova Iskra

3 Feb

Datum završetka

3/02/2018

Predavač

Nana Radenković

Trajanje

2 dana

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

Petak, 02. februar (18 - 20 h) i subota 03. februar (od 10 do 14 h)

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Studije pokazuju da timovi imaju bolje predispozicije za inovaciju, brže i lakše uočavaju greške i probleme i pronalaze bolja rešenja za izazove, dajući predloge za unapređenja. U isto vreme, iskustvo nam pokazuje da rad u timu može biti frustrirajući, naporan i neefikasan. Ova radionica će otkriti moguće razloge za to i ponuditi praktična rješenja i predloge kako kreirati i održavati dobru timsku dinamiku, što je vrlo važno ne samo za vas, već i za vaše saradnike.

Kroz niz praktičnih primera, ova sesija će otkriti koje specifične veštine ćete možda morati da unapredite kako biste postali produktivni deo uspešnog tima. Istovremeno će predstaviti korisne alate za planiranje, organizovanje i vođenje procesa koji uključuje grupu ljudi koji su u zajedničkoj potrazi za stvaranjem pozitivne vrednosti, dobrog projekta ili funkcionalne usluge.

U prvom delu radionice, fokus će biti stavljen na postojeću praksu i uobičajene rutine tokom komunikacije na poslu, kao i na uobičajene greške koje svi svesno ili nesvesno pravimo kada sarađujemo sa drugima. Biće predstavljene i neke od teorija i mogućih razloga zbog kojih često nismo dovoljno produktivni, ili nam je problem da uspešno sarađujemo sa drugima.

Drugi deo radionice će se fokusirati na praktične alate koji će nam pomoći da lakše upravljamo procesima, ljudima, vremenom i resursima u svakodnevnim ili projektnim poslovima. Kroz nekoliko praktičnih vežbi, učesnici će imati priliku da shvate vrednost svakog člana tima, kao i da bolje razumeju svoju ulogu u bilo kom timu.

Učešće u radionici je besplatno, a svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem online formulara na adresi http://bit.ly/2naKMtR. Rok za prijave je  utorak, 30. januar u ponoć. Radionica će početi u petak 2. februara (18 – 20 h), a nastaviti i završiti se u subotu 3. februara (10 – 14 h).

Ova radionica će predstaviti specifične metode za kreiranje i vođenje funkcionalnog multidisciplinarnog tima koji će na najbolji način podržati vašu ideju, ili aktivnosti, proizvode i strategije vaše kompanije.

Kome je namenjeno?

Ova radionica će biti korisna za bilo koje profesionalce koji rade ili planiraju da rade unutar timova, posebno onih koji okupljaju različite profesionalne profile. Istovremeno, ona može pomoći ljudima koji rade u nevladinom sektoru, kao i malim i srednjim preduzećima koja stvaraju sopstveni startup. Ova radionica takođe može biti korisna i za ljude koji pripadaju neformalnim grupama i kolektivima.

Šta dobijam?

Ova radionica će vam pokazati da su ponekad male stvari i odluke dovoljne da se vaši radni dani pretvore u prijatno iskustvo, kroz praktične predloge kako da se suočite sa konfliktnim situacijama u timu ili da bolje razumete stvarne razloge koji stoje iza određenih reakcija ili postupaka kolega. Krajnji cilj je da vaš rad bude što produktivniji i efektivniji, a razumevanje među članovima tima podignuto na viši nivo.

Predavač

Nana Radenkovic

Nana Radenković

Edukator i mentor u domenu preduzetništva

Jedan od suosnivača Nova Iskre, gde je od samog početka aktivno angažovana na izradi specijalno dizajniranih edukativnih programa za širu zajednicu našeg haba i šire javnosti. Nana je posvećena stvaranju posebnih obrazovnih programa s ciljem da mladima koji su u procesu iztraživanja, kao i preduzetnicima koji su na početku razvoja svog biznisa obezbedi okvir za savladavanje veština i lično i profesionalno unapređenje koja su neophodna kako bi uspeli da se prilagodimo promjenljivom tržištu rada, kao i izazovima ekonomskih i društvenih okolnosti, ne samo na lokalnom, već i na globalnom nivou.

Istoričar umetnosti, menadžer u kulturi, edukator i inicijator projekta za decu KidsPatch i suosnivač Nove Iskre, prvog kreativng haba na Balkanu. Bila je deo brojnih institucija i projekata u kulturi kako u Srbiji tako i u regionu, Evropi i Sjedinjenim američkim državama. Profesionalni angažman realizovala je u institucijama od državnog značaja poput Muzeja savremene umetnosti i Filmskog centra Srbije, a bila je i deo brojnih građanskih inicijativa, kao što je na primer Centar za kulturnu dekontaminaciju. Istovremeno bila je saradnik, urednik i menadžer programa na raznim festivalima i bijenalima kao što su: Dis-patch festival, Mikser festival, Bijenale američkih kultura i mnogih drugih. Predavač je na smeru Digitalni marketing na Fakultetu za medije i komunikaciju i deo je mentorske platforme Kreativno mentorstvo.

Koordinator programa

Nana Radenkovic

Nana Radenković

nana@novaiskra.com

00 381 (0) 11 4051 897