Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 11

Profesionalci iz domena dizajna, IT-a i kreativnih industrija, kao i mladi preduzetnici imaju jedinstvenu priliku da u četvrtak, 19. oktobra u Novoj Iskri od predstavnika Upoworka, Nove Iskre, Share Fondacije, MADA Architects i drugih istaknutih stručnjaka dobiju potpuno besplatne stručne konsultacije.

19 Oct

Datum početka

19/10/2017

Lokacija

Nova Iskra

19 Oct

Datum završetka

19/10/2017

Trajanje

18 - 20 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Ovom prilikom, svoj doprinos pružiće šest izvrsnih stručnjaka, koji pokrivaju široki dijapazon aktuelnih tema – od online frilens rada, preko različitih aspekata administracije vezane za pokretanje preduzeća ili preduzetničkog projekta, kreativne i art direkcije i arhitekture, do pravnih saveta vezanih za digitalno poslovanje ili zaštitu intelektualne svojine. U pitanju su predstavnici kompanije Upwork, kreativnog habaNova Iskra, studija MADA Architects, a zatim i Share Fondacije i bloga Knjiški moljac (ft1p).

Jedanaesto izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, predstavlja novu postavu domaćih stručnjaka: Sreten Vranić (Erste Banka) za ispitivanje tržišta, analize konkurencije, upravljanje životnim ciklusima preduzeća, upravljanje profitabilnošću proizvoda; Milan Trbojević (FT1P – Knjiški moljac) za administrativna pitanja i osnivanje preduzeća; Milica Pantelić za art direkciju, grafički dizajn, ilustraciju; Nevena Krivokapić (pravni tim Share Fondacije) za pravna pitanja i intelektualnu svojinu; Nikola Andonov (arhitekta, partner u MADA i su-osnivač Fabelgrade) za polja arhitekture, enterijera, digitalne fabrikacije; Kristijan Šujević (menadžer u Nova Iskra Studio) za account menadžment, marketing, pitching, odnose sa klijentima, izvršnu produkciju; Tamara Todorić (Upwork Ambasador u Srbiji) za online poslovanje i rad preko interneta, frilensing, arhitekturu.

AKS ME ANYTHING se realizuje uz podršku ERSTE Banke i Razvojne agencije Srbije.

Besplatno se konsultujte sa predstavnicima  kompanije Upwork, kreativnog habaNova Iskra, studija MADA Architects, a zatim i Share Fondacije i bloga Knjiški moljac (ft1p)!

 

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Nikola Andonov

Arhitekta

Nikola Andonov je arhitekta i istraživač iz Beograda, gde zajedno sa kolegama vodi arhitektonski studio MADA. Diplomirao je 2011. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Njegov najzapaženiji projekat svakako je učešće na 12. Bijenalu arhitekture u Veneciji sa projektom “Jedan sto”, zajedno sa još devet autora, ali je od tada i njegov studio MADA osvojio niz nagrada i realizovao brojne projekte za klijente iz Srbije i inostranstva, uključujući enterijer srpskog paviljona na EXPO2015 u Milanu. Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama i međunarodnim konferencijama. Zajedno sa partnerima iz Fab Inicijative i Polyhedre, poslednjih godina je aktivan na razvoju fab lab eko-sistema u Srbiji, čija je kruna bila prošlogodišnja Fabelgrade konferencija, koja je okupila vodeće svetske stručnjake iz domena digitalne fabrikacije i 3D štampe, i što će učiniti ponovo u aprilu 2018.

Kristijan Sulevic

Kristijan Šujević

Menadžer u kulturi

Rođen je u Rovinju 1986. godine. Nakon kraćih iskustava sa studijama arhitekture i istorije umetnosti, nastabnio se u Beogradu gde je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Radio je na dugačkom nizu projekata iz domena pozorišta, muzike, umetnosti i festivala, najčešće kao producent ili izvršni producent. Od 2012. godine se priudružio inicijativi Nove Iskre, u okviru koje trenutno vodi Nova Iskra Studio departman, kreativni studio fokusiran na dizajn, brending i konsalting. Tokom poslednjih nekoliko godina sarađivao je sa širokim spektrom klijenata, od malih preduzetničkih inicijativa, preko proizvođača i brendova, do multinacionalnih kompanija, državnih i institucija civilnog društva. Paralelno je radio sa velikim brojem domaćih dizajnera, kao i onih iz regiona, koji su na različite načine bili uključeni u ove projekte.

Tamara Todorić

Arhitekta

Tamara Todorić je arhitekta i dizajner enterijera iz Beograda. Trenutno je aktivna kao Ambasador kompanije Upwork u Srbiji, najveće platforme za umrežavanje frilensera sa klijentima na globalnom nivou. Tamara takođe predaje na Akademiji lepih umetnosti, na predmetu “Urbani dizajn – teorija i praksa”. Diplomirala je na akademiji Politecnico di Milano, gde je takođe završila i master studije. Pored rada u polju edukacije, ima veliko iskustvo u radu na enterijerskim i arhitektonskim projektima u Srbiji i Italiji, kroz svoj studio Multipraktik.

Milica Pantelic

Milica Pantelić

Dizajner

Milica Pantelić je dizajnerka koja radi u poljima grafičkog dizajna i ilustracije. Nakon diplomiranja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i nastavka studija pri Visokoj nacionalnoj školi primenjenih umetnosti (ENSAD) u Parizu, zajedno sa još troje autora 2009. godine osniva SilkSkrin, kolektiv koji se bavi konceptualnim dizajnom i ilustracijom sa ciljem kvalitetnog promovisanja autorskog izraza u oblasti grafičkih komunikacija. Sa njima aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Milica je aktivna kao samostalni art direktor, ilustrator i grafički dizajner. Iza sebe ima brojne uspešne projekte, među kojima su mnogi zapaženi projekti dok je bila aktivna u novosadskom studiju Peter Gregson.

Milan Trbojević 

Knjigovođa

“Sajber knjigovođa” i poreski savetnik, a takođe je i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startup zajednice i kao jedan od mentora u ICT Hub-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji. Kao poreski savetnik aktivan je na više projekata među kojima se posebno ističe projekat Pitajte.rs u okviru kojeg pomaže korisnicima u rešavanju dilema oko pokretanja internet biznisa.

Nevena Krivokapić 

Advokat

Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno radi u SHARE Fondaciji kao advokat i bavi se pravnim aspektima preduzetništva i kreativnih industrija, kao i medijskim pravom i pravom intelektualne svojine. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition” u Oxfordu, čiji je kordinator poslednjih nekoliko godina.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897