Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 5

Besplatne stručne konsultacije sa vodećim ekspertima iz domena kreativnih industrija, preduzetništva, menadžmenta i pitanja intelektualne svojine. Ovoga puta gostujemo na Belgrade Behance Reviews!

9 Nov

Datum početka

9/11/2014

Lokacija

Mikser House

9 Nov

Datum završetka

9/11/2014

Trajanje

18 - 19.30 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Nova Iskra je u junu 2012. predstavila sasvim novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti. Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema.

Peto izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, biće se u okviru trećeg Belgrade Behance Reviews-a, u nedelju 9. novembra u periodu od 18 do 19.30 h na galeriji Mikser House-a gde će biti postavljene improvizovane kabine u kojima će učesnici moći neometano i besplatno da razgovaraju sa izabranim konsultantom iz domena dizajna moblinih aplikacija, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti, tokom “svojih” 15 minuta.

Nova Iskra ovom prilikom ponovo sarađuje sa grupom mladih kreativaca Lege Artists iz Beograda, koji po treći put organizuju Belgrade Behance Reviews u saradnji sa softverskom kompanijom AlsterCloud i marketinškom agencijom SuperDot. Prošlogodišnji događaj je bio jedan od najvećih Behance Reviews eventova na svetu, događaja koji se u istoj nedelji održava u čak 70 zemalja. Centralno dešavanje je Portfolio Reviews – 10 paralelnih radionica iz 10 različitih kreativnih oblasti – dok drugi deo programa obuhvata AKS ME ANYTHING program, predavanje dizajnera Gorana Bajazetova i izložbu izabranih Behance radova.

Detaljan program Belgrade Behance Reviews-a programa možete pogledati ovde www.belgradebehancereviews.rs

Konsultanti ovog izdanja AKS ME ANYTHING su: Goran Filipović (Savetnik za softver kompanije Extreme) za polja licenciranja, nabavke softvera u Srbiji; Marko Mijatovi (Mobile Developer/Alster Cloud) za polje programiranje mobilnih aplikacija, Android i iOS, UX Dizajn, UI Implementacija; Marko Radenković (Generalni menadžer dizajn inkubatora Nova Iskra) za polja projektnog i dizajn menadžmenta; Nevena Krivokapić (Pravnica i član SHARE Defence tima) za polja pravni okviri, administrativna pitanja, zaštita poverljivosti, intelektualna svojina; Rastko Mijatović (Account Director/Leo Burnett Beograd) za polja komunikacija, agencijskog poslovanja, poslovne i marketing strategije, brend menadžmenta, projektnog menadžmenta; Uglješa Vrcelj (jedan od osnivača SuperDot-a) za polja industrijskog dizajna, razvoja proizvoda, procesa proizvodnje.

Prijavi se za besplatne konsultacije sa vodećim stručnjacima iz domena kreativnih industrija, biznisa, preduzetništva, intelektualne svojine i drugih srodnih oblasti – na ovogodišnjem Belgrade Behance Reviews!

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.

Konsultacije su posebno namenjene frilenserima i onima koji planiraju ili započinju svoj startap/firmu.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Marko Radenković

Menadžer

Marko Radenković je producent mlađe generacije, rođen 1984. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, smer Menadžžment i produkcija u pozorištu, radiju i kulturi. Trenutno je angažžovan kao asistent na predmetu Menadžžment u kulturi profesorke Milene Dragićević Šešić. Jedan od osnivača Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST), a učestvovao je u organizaciji brojnih događaja u oblasti kulture u Beogradu - 45. Oktobarski salon, 40. BITEF Festival i brojni drugi. Bio je ko-autor projekta "Avantura Cooltura", producent je međunarodnog serijala izložžbi "Internacionalni laserski samit jeftine grafike". Ima desetogodišnje iskustvo iz domena event menadžmenta, video i filmske produkcije i kreativne direkcije projekata. Od 2011. godine fokusiran je na projekat dizajn inkubatora Nova Iskra, čiji je generalni menadžer.

Goran Filipović

IT konsultant

Goran Filipović je inženjer fizike i informatike. Karijeru je otpočeo u kreativnom biznisu ali u domenu plasmana kreativnog rada na tržište. 2007. godine postaje Product Manager za Adobe proizvode, za teritoriju Srbije, Crne Gore i Makedonije. Angažuje se na povećanju svesti o upotrebi legalnog softvera za šta dobija i formalno priznanje američke privredne komore. Nakon četiri godine iskustva u plasmanu grafičkog softvera svoje interesovanje proširuje i na tehnologije drugih proizvođača softvera ulazi u oblast Microsoft Dynamics rešenja za upravljanje kupcima i upravljanje ključnim resursima. Kasnije prelaskom u firmu Extreme dobija priliku da se svakodnevno usavršava upravo u oblasti koju najviše voli - prodaja softvera i softverskih rešenja i unapređenje poslovanja svojih klijenata i partnera.

Nevena Krivokapić 

Advokat

Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno radi u SHARE Fondaciji kao advokat i bavi se pravnim aspektima preduzetništva i kreativnih industrija, kao i medijskim pravom i pravom intelektualne svojine. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition” u Oxfordu, čiji je kordinator poslednjih nekoliko godina.

Marko Mijatović

Mobile developer

Mobile developer koji trenutno radi u nemackoj softverskoj kompaniji AlsterCloud. Radio je na raznim projektima kako za Android, tako i za iPhone platformu. U sklopu Belgrade Behance Reviews-a, na radionici AKS Me Anything by Nova Iskra, podeliće svoja iskustva na temu izrade aplikacija. Ukoliko ste dizajner, mozete i da saznate koliko je vremena potrebno za izradu vaseg dizajna, da li postoje brzi nacini da se postigne zamisljeni efekat kao i koje su specificnosti za dizajn za Android i iPhone platformu.

Rastko Mijatovic

Rastko Mijatović

Menadžer

Rastko Mijatović je stručnjak za marketing, inženjer u kreativnoj industriji. Rođen 1984. godine, diplomirao i završio master studije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu iz oblasti inženjeringa i menadžmenta kvalitetom. Prva iskustva kada je u pitanju menadžment Rastko je stekao u nevladinom sektoru vodeći projekte promocije domaćih talenata u svetu, a potom radeći u timu ljudi sa fakulteta na uspostavljanju sistema menadžmenta u domaćim kompanijama. Kao marketing menadžer u IT industriji bavio se razvojem i pozicioniranjem progresivnih digitalnih proizvoda i usluga, a poslednjih pet godina u okviru agencije Leo Burnett Beograd svakodnevno radi na strategiji i razvoju vodećih svetskih brendova. Član je Srpske asocijacije menadžera, sekcije SAMPLE.

Uglješa Vrcelj

Dizajner

Rođen 1971. godine u Beogradu, gde je završio Zemunsku gimnaziju i Mašinski fakultet. Na petoj godini fakulteta, 1996. godine pokreće “VeA comp”, firmu koja se bavila proizvodnjom nameštaja. 2006. godine se odlučuje na otvaranje sopstvene digitalne agencije SuperDot. SuperDot počinje da se razvija i bavi širim sprektrom marketinških aktivnosti i usluga za klijente kao što su Samsung, Nis, PepsiCo, Bosch…

2011. godine u okviru SuperDot-a osniva brend MooShema. Bitan segment njegovog rada predstavlja i pomaganje mladim ljudima u edukaciji. Na sopstvenu inicijativu organizuje jednomesečne kurseve dizajna i grafičke produkcije i na taj način im pomaže da osete radno okruženje, sa krajnjim ciljem prenošenja iskustava i znanja.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897