Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

Komunikacijske veštine

3 Dec

Datum početka

3/12/2013

Lokacija

Nova Iskra

10 Dec

Datum završetka

10/12/2013

Predavač

Relja Dereta

Trajanje

17 - 19 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

03.+10. 12.

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Od kreativaca se često očekuje da svoje ideje komuniciraju u najrazličitijim situacijama – na kafi sa potencijalnim klijentom, ispred platna uz powerpoint prezentaciju grupi menadžera, na podijumu pred nekoliko stotina učesnika konferencije. Ponekad za prezentaciju imamo 30 minuta za koje smo se spremali mesec dana, a ponekad svega 30 sekundi za koje nije bilo ni trena za pripremu. Na praktičnoj radionici (prezentacijskih) komunikacijskih veština, kroz konkretne će se istraživati kako da se pronađemo srž ideje, efektno struktuira izlaganje bez obzira na vreme i druge resurse, izgradi mentalni i fizički mir i fokus i kako da se ostvari prirodan kontakt sa publikom pravilnom upotrebom svog glasa, očiju, ruku, čitavog tela i prostora koji nas okružuje.

Od kreativaca se često očekuje da svoje ideje komuniciraju u najrazličitijim situacijama.

Kome je namenjeno?

Program je namenjen kreativnim profesionalcima koji žele da unaprede svoje komunikacijske veštine.

Predavač

Relja Dereta

Trener komunikacijskih veština

Iza sebe ima 10 godina iskustva držanja prezentacija i radionica hiljadama ljudi različitih godišta i zanimanja. Sarađivao sa i podučavao prezentacijske veštine, pisanje i implementiranje projekata, strategiju razvoja organizacije i druge aktivističke teme, brojnim organizacijama i institucijama, uključujući OSCE, TechSoup, Erste Banka, Građanske inicijative, AIESEC, Kancelarija za mlade Beograda, MIKSER festival i druge. Radio je i na sprovođenju istraživanja o obrazovanju i socio-političkim pitanjima i uređivao studentske publikacije.

Već nekoliko godina je trener govornika na TEDx događajima, do sada radio individualno sa 50 govornika na 6 TEDx konferencija, vodeći ih kroz proces struktuiranja svojih ideja i vežbanja svog nastupa (pročitajte njihove preporuke). Koordinator je Škole aktivizma, organizacije koja je sprovela besplatne kurseve aktivizma i prezentacijskih veština stotinama mladih, koji su implementirali desetine projekata u poslednje dve godine.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897