Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 3

Besplatne stručne konsultacije sa vodećim ekspertima iz domena kreativnih industrija, preduzetništva, menadžmenta i pitanja intelektualne svojine.

20 Mar

Datum početka

20/03/2014

Lokacija

Nova Iskra

20 Mar

Datum završetka

20/03/2014

Trajanje

17 - 19 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

U skladu sa svojom misijom da podrži mlade kreativce i inicijative iz polja dizajna, kreativnih industrija i preduzetništva, Nova Iskra je u junu mesecu predstavila sasvim novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti.

Treće izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, odviće se u četvrtak 20. marta u periodu od 17 do 19 h, uz učešće nove postave domaćih stručnjaka:

Lazar Bodroža (su-osnivač studija Metaklinka) za polja art direkcije, kreativne direkcije, vizuelnih komunikacija, grafičkog dizajna, ilustracije, konceptualizacije…; Vesna Pejović (osnivač Kako-Ko dizajn studio) za polja dizajna enterijera, industrijskog dizajna, dizajna proizvoda, održivog dizajna, razvoja brenda; Vladimir Maruna (direktor kompanije MD&Profy) za polja IT-a, startup kulture, softverskog razvoja, arhitekture informacionih sistema, razvoja IT kompanija i sektora; Relja Bobić (programski menadžer Dizajn inkubatora Nova Iskra i kreativni direktor Dis-patch Kolektiva) za polja projektnog menadžmenta, strateškog razvoja, strategije komunikacija, razvoja identiteta, kulturnog menadžmenta, umetničke produkcije…; Ivan Pribićević (predstavnik SAMPLE-a, Sekcije mladih lidera Asocijacije menadžera Srbije) za polja preduzetništva, menadžmenta, poslovnog razvoja, privatnog sektora; Nevena Krivokapić (pravni tim SHARE fondacije) za polja pravne zaštite, zaštite intelektualne svojine, administrativnih i pravnih okvira, ugovora i slično.

Događaj je besplatan i otvoren za publiku, koju pozivamo da se upozna sa ovim specifičnim formatom edukativnog programa. Događaj svojim napicima osvežava Don Cafe.

Do sada su održane dve AKS ME ANYTHING sesije, dok će četvrto izdanje biti realizovano u okviru prvog zagrebačkog Tjedna Dizajna, u saradnji sa brojnim partnerima iz regiona i uz učešće vodećih stručnjaka iz Hrvatske i Srbije.

Prijavi se za besplatne konsultacije sa vodećim stručnjacima iz domena kreativnih industrija, biznisa, preduzetništva, intelektualne svojine i drugih srodnih oblasti!

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Nevena Krivokapić 

Advokat

Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno radi u SHARE Fondaciji kao advokat i bavi se pravnim aspektima preduzetništva i kreativnih industrija, kao i medijskim pravom i pravom intelektualne svojine. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition” u Oxfordu, čiji je kordinator poslednjih nekoliko godina.

Lazar Bodroza

Lazar Bodroža

Dizajner

Lazar Bodroža rođen je 1983. godine, a diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. On je suosnivač studija Metaklinika, član grupe Kosmoplovci, autor knjige Zakon i direktor interaktivnog filma Uber Life. Bodroža je 2011. godine izabran za jednog od 20 najboljih svetskih umetničkih umetnika mlađih od 30 godina, od stranePRINT magazina.

Vesna Pejović 

Dizajnerka

Od 2004. godine je aktivno prisutna na internacionalnoj dizajn sceni, učestvujući kao izlagač na sajmovima nameštaja - skandinavskom,kelnskom, milanskom, stokholmskom i beogradskom - kao i brojnim design week-ovima: Berlin, Kopenhagen, Milano, Ljubljana, Skoplje, Beograd… Dobitnik je više nagrada za dizajn, među kojima i prestižnih iF Award za produkt dizajn, kao i za korporativni dizajn, i Good Design Award za produkt dizajn.

2004. godine postala je i Master of Arts na prestižnom Univerzitetu umetnosti i dizajna u Helisinkiju, nakon čega se vraća u Srbiju i osniva dizajn studio KAKO.KO. Studio je najpoznatiji po projektima iz sfere dizajna nameštaja, enterijera, produkt dizajna i grafike, a jednako uspešan u konceptualnim postavkama izložbi i kulturnih dešavanja. Aktivna je i na polju edukacije kroz studentske radionice i projekte, a od 2010. je docent predavač na Akademiji lepih umetnosti, Beograd, na predmetu Dizajn nameštaja, u okviru koga je inicijator zapaženih studentskih izložbi i radionica. Od 2012. godine je saradnik-predavač na seminaru "Dizajn" u okviru Istraživačke stanice Petnica.

Projekat na kom je trenutno najaktivnija je razvoj socijalnog preduzeća KOLEKTIV za/RAZNO iz Aranđelovaca, na kom su joj partneri Humanitarna organizacija za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju "Dečje Srce", i Royal College of Art iz Londona. KOLEKTIV za/RAZNO je socijalno preduzeće zasnovano na principima razvoja kreativnih industrija, sa ciljem rada na unapređenju i poboljšanju socijalne inkluzije i života osoba u stanju potrebe. Osnovni ciljevi su radno angažovanje roditelja/staratelja, prvenstveno majki dece sa invaliditetom, i paralelno formiranje dnevnog centra za boravak i brigu o deci sa invaliditetom. Dugoročni cilj je osnivanje sličnih sistema sa akcentom na integraciji kreativne industrije i socijalnog preduzetništva kao dobrog i održivog modela poslovanja, koji bi doprineli senzbilizacji društva na potrebe ugroženih lica.

Vladimir Maruna

Programer/Menadžer

Vladimir Maruna je rođen 1965. godine, već više od 20 godina radi kao vođa značajnih projekata iz domena IT-a. Pored razvoja sopstvene kompanije MD&Profy, koja je realizovala niz velikih, infrastrukturnih projekata iz domena izgradnje informacionih sistema. MD&PROFY je kompanija koja se bavi sistem integracijom i usmerena je ka naprednim korisnicima specijalizovana za oblast Data Warehouse i Business Intelligence sistema. Maruna je aktivan i kao konsultant za značajne svetske kompanije, kao što su Sybase (za EMEA region), Raiffeisen, Turkcell, ING ili SAP Walldorf. Pored toga, predavao je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i na Fakultetu informacionih tehnologija u Beogradu.

 

MD&Profy je radio na sistemskim rešenjima za poresku upravu i Ministarstvo finansija u Srbiji, pored niza drugih projekata za domaće i strane klijente, iz domena zdravstva, telekomunikacija, vojske i policije. Ima bogato iskustvo u tehnologijama kao što su VCG BPTF, (R)UP, TOGAF, DODAF, EAF, Zachman, kao i veliko iskustvo u domenu menadžmenta relacionih sistema databaza, kao što su Sybase ASA, ASE and IQ, Microsoft SQL and Microsoft Access, IBM DB2, MySQL, Interbase, Informix ili  Ingres. Radio je u raznolikim okruženjima za modelovanje, uključujući IBM Rational Suite, Sybase PowerDesigner, CA ERWin and BPWin, Sparx Enterprise Architect, a i sam je radio na razvoju Models Unite za Sybase.

Relja Bobic

Relja Bobić

Kustos/Menadžer

Nezavisni kustos, meandžer i producent i muzički promoter, povremeno prevodilac, urednik i novinar. Od 1999. godine bio je autor i saradnik na brojnim projektima u Srbiji i inostrantstvu, iz domena savremene muzike, umetničke edukacije, vizuelne kulture i srodnih oblasti. Bio je inicijator i umetnički direktor festivala “Dis-patch” (2002-2010) i “+++” (2015). Učestvovao je na brojnim festivalima i konferencijama posvećenih muzici i nezavisnoj kulturi u regionu, Evropi, SAD i Kanadi - kao gostujući selektor ili umetnički direktor, izvođač, predavač, panelista ili član organizacionog tima. Kroz aktivnosti svoje organizacije i festivala “Dis-patch”, bio je kustos i producent više projekata koji su svoje svetske premijere imali u Beogradu, a kroz koje su savremeni autori iz različith zemalja sarađivali na novim umetničkim produkcijama.

Od 2011. godine je su-osnivač i član tima Nove Iskre, gde je fokusiran na razvoj edukativnih programa i međunarodne saradnje u polju umetnosti, dizajna, novih tehnologija, preduzetništva i kreativnog poslovanja. U okviru međunarodnih aktivnosti Nove Iskre, bio je jedan od osnivača European Creative Hubs Network. Istovremeno i dalje radi na organizaciji brojnih događaja, izložbi i ko-produkcija u domenu savremene muzike i vizuelnih umetnosti.

Ivan Pribicevic

Ivan Pribićević

Menadžer

Ivan Pribićević je stekao diplomu mastera za međunarodne odnose na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Od 2004. je aktivan u poljima menadžmenta i poslovnog razvoja različitih kompanija u okviru kojih je razvijao sektor marketinga. Radio je u Zavodu za udžbenike od 2009. do 2014. godine. U početku je bio na poziciji stručnog saradnika za ISO standarde, a nakon toga je napredovao na poziciju Direktora sektora za strategiju i razvoj. Alumnista je Beogradskog fonda za političku izuzetnost i član Srpske asocijacije menadžera, u kao deo tima SAMPLE (Sekcija mladih lidera, deo SAM-a namenjen menadžerima do 35 godina starosti), gde je aktivan na poziciji koordinatora za članstvo i motivaciju. Poseban fokus njegovor rada u okviru asocijacije se odnosi na podsticanje poslovnog povezivanja između kompanija, kao i razvijanje startup kulture. Tokom godina učestvovao je na brojnim seminarima i konferencijama o upravljanju kvalitetom i razvoju preduzetništva.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897