Programs

Nova Iskra događaj
19 Oct 2017

Profesionalci iz domena dizajna, IT-a i kreativnih industrija, kao i mladi preduzetnici imaju jedinstvenu priliku da u četvrtak, 19. oktobra u Novoj Iskri od predstavnika Upoworka, Nove Iskre, Share Fondacije, MADA Architects i drugih istaknutih stručnjaka dobiju potpuno besplatne stručne konsultacije. Na jedanaestom izdanju događaja AKS ME ANYTHING učesnici mogu zakazati do tri 15-minutne konsultacije sa tri različita eksperta.

 

Nova Iskra događaj
07 Feb 2017

Usled velikog interesovanja za poslednje Izdanje Aks me anything konsultacija, deseto izdanje konsultacija sa istim konsultantima je održano samo nedelju dana nakon devetog izdanja.

 

Nova Iskra događaj
02 Feb 2017
Profesionalci iz domena dizajna, IT-a i kreativnih industrija, kao i mladi preduzetnici imaju jedinstvenu priliku da od predstavnika naših vodećih kompanija dobiju potpuno besplatne stručne konsultacije.
Nova Iskra događaj
17 Oct 2016
Tokom oktobra, za polaznike Nelt edukativnog programa, organizovana je grupna poseta jedinstvenom prostoru za rad koji je smešten u Vojvođanskom selu Mokrin.
Nova Iskra događaj
22 Sep 2016
Dva vodeća svetska edukativna centra iz polja kreativnosti, dizajna i komunikacija – Fabrica i Hyper Island - predstaviće se kroz predavanja Sam Barona i Jon Barnesa u četvrtak, u Bitef teatru, kao deo programa konferencije “How Work Works” koju organizuje Nova Iskra u okviru projekta European Creative Hubs Network
Nova Iskra događaj
25 Feb 2016
Program će biti predstavljen uz prisustvo predstavnika partnerskih institucija i dosadašnjih učesnika programa, a ovom prilikom biće najavljen i novi ciklus rezidencijalnih razmena u 2016. godini
Nova Iskra događaj
10 Dec 2015
Specijalni program besplatnih konsultacija se po osmi put održava u Novoj Iskri. Zainteresovani učesnici mogu besplatno razgovarati sa izabranim stručnjacima.
Nova Iskra događaj
23 Nov 2015
Josefin Vargö, dizajnerka iskustva (experience designer) iz Švedske, iskoristila je priliku da pred kraj svog rezidencijalnog boravka u Novoj Iskri predstavi svoj projekat Taste the Change of Frequencies u restoranu Diagonala 2.0.
Nova Iskra događaj
01 Jul 2015
Nova Iskra u saradnji sa Švedskim institutom i organizacijom Hyperisland predstavlja specijalni mentorski program SMART LIVING CHALLENGE. U nastavku programa, ove jeseni tri tima će se baviti sa jednom od SLC tema (EAT, MOVE, LIVE) u Brazilu, Zambiji i Srbiji.
Nova Iskra događaj
22 May 2015
Ove jeseni nastavlja se bilaterlani program razmene dizajnera, pisaca i strip crtača u kome učestvuju Nova Iskra, festival Krokodil, Švedski institut i još šest švedskih organizacija. Objavljen konkurs za prijavljivanje dizajnera za dvomesečne studijske boravke u Malmeu.
Nova Iskra događaj
14 May 2015
Po drugi put gostujemo na Tjednu dizajna Zagreb (#tdzg), najvećem događaju posvećenom dizajnu u Hrvatskoj, u okviru kojeg će se održati sedmo izdanje AKS ME ANYTHING speed-dating konsultacija koji Nova Iskra realizuje kvartalno u Beogradu.
Nova Iskra događaj
30 Apr 2015
Specijalni program besplatnih konsultacija za mlade profesionalce iz domena kreativnih industrija, dizajna i preduzetništva održaće se po šesti put u Novoj Iskri. Zainteresovani učesnici mogu besplatno razgovarati sa izabranim stručnjacima do 28. aprila u 12 h
Nova Iskra događaj
24 Dec 2014
Rezultati projekta NIS Kreativni kamp biće prikazani na izložbi koja će predstaviti projekte 12 mladih dizajnera, izabranih iz mreže kreativaca Nove Iskre, kroz afirmaciju vrednosti kao što su inovacija, energetska efikasnost i održivi razvoj.
Nova Iskra događaj
09 Nov 2014
U okviru trećeg Belgrade Behance Reviews-a u Mikser House-u zainteresovani mogu razgovarati po 15 minuta sa izabranim stručnjacima iz domena dizajna preduzetništva, projektnog menadžmenta, startupa i srodnih oblasti. Prijavljivanje traje do 05. novembra u 12h.
Nova Iskra događaj
06 Nov 2014
Nova Iskra ovog novembra pokreće programski serijal koji će se periodično održavati u okviru redovnog edukativnog programa. Program je posebno namenjen dizajnerima, kreativcima, mikro- i malim kompanijama koje se bave razvojem proizvoda i primenom savremenih digitalnih pristupa u svom radu.
Nova Iskra događaj
18 Sep 2014
Tokom proteklog vikenda na multifunkcionalnom imanju Mokrin House održan je prvi Kreativni kamp posvećen konceptima održivog razvoja, u kome je učešće uzelo 12 kreativaca izabranih iz Creative Hub mreže Nove Iskre.
Nova Iskra događaj
04 Sep 2014
Na samom početku nove programske sezone predstavljemo u saradnji sa Švedskim Institutom, festivalom Krokodil i drugim partnerima – novu CREATE IN RESIDENCE platformu
Nova Iskra događaj
10 Jul 2014
Švedski institut, u saradnji s partnerima iz Srbije i Švedske, pokreće multidisciplinarni bilateralni program rezidencijalnih boravaka iz oblasti književnosti, stripa i dizajna koji će biti realizovan u periodu septembar-decembar 2014.
Nova Iskra događaj
26 Jun 2014
U saradnji sa SHARE Defense organizujemo besplatne konsultacije namenjene mladim kreativcima različitih profila. Prijavljivanje traje do četvrtka, 26. juna u 10h.
Nova Iskra događaj
29 May 2014
U saradnji sa SHARE Defense organizujemo besplatne konsultacije namenjene mladim kreativcima različitih profila. Prijavljivanje traje do četvrtka, 29. maja u 10h.
Nova Iskra događaj
08 May 2014
Nova Iskra ostvaruje saradnju sa višim školama i fakultetima iz polja dizajna, u skladu sa tim ugostili smo studente Tehnoart škole, odsek firmopisac.
Nova Iskra događaj
25 Apr 2014
U okviru prvog zagrebačkog Tjedan dizajna predstavićemo prvo regionalno izdanje svog programa stručnih konsultacija, i uzeti učešće u programima posvećenim coworkingu i kolaborativnim platformama u saradnji sa partnerima iz Hrvatske i Slovenije u Kući umetnosti Lauba.
Nova Iskra događaj
11 Apr 2014
Nova Iskra ostvaruje saradnju sa višim školama i fakultetima iz polja dizajna, u skladu sa tim ugostili smo studente Fakulteta primenjenih umetnosti, master studije.
Nova Iskra događaj
10 Apr 2014
Ostvarujemo saradnju sa višim školama i fakultetima iz polja dizajna, u skladu sa tim ugostili smo studente Megatrend unverziteta, odsek grafički dizajn i vizuelne komunikacije.
Nova Iskra događaj
03 Apr 2014
Krajem 2013. godine Nova Iskra je započela saradnju sa višim školama i fakultetima iz polja dizajna, u skladu sa tim ugostili smo studente Beogradske Politehnike, odsek industrijski dizajn.
Nova Iskra događaj
20 Mar 2014
Treće izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, odvijaće se uz učešće nove postave domaćih stručnjaka. Za učešće u događaju obavezno je prijavljivanje, i to do 19. aprila u 12h.
Nova Iskra događaj
27 Feb 2014
Besplatne redovne mesečne konsultacije za kreativce će biti održavane svakog poslednjeg četvrtka u mesecu u terminu od 16 do 17 časova. Prijavljivanje je obavezno i traje do četvrtka, 27. februara u 10h.
Nova Iskra događaj
20 Feb 2014
Krajem 2013. godine Nova Iskra je započela saradnju sa višim školama i fakultetima iz polja dizajna, u skladu sa tim ugostili smo studente Akademije lepih umetnosti.
Nova Iskra događaj
07 Feb 2014
Od februara 2014. godine, u Novoj Iskri počinje još jedan autentičan program savetovanja i koučinga za kreativce na početku svojih karijera.
Nova Iskra događaj
30 Jan 2014
U saradnji sa SHARE Defense organizujemo besplatne konsultacije namenjene mladim kreativcima različitih profila. Prijavljivanje traje do četvrtka, 30. januara u 10h.
Nova Iskra događaj
19 Dec 2013
U okviru početka saradnje sa višim školama i fakultetima iz polja dizajna, ugostili smo studente završne godine Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija, odsek Grafički dizajn.
Nova Iskra događaj
05 Dec 2013
Drugi po redu specifični “trademark” dogadjaj Nove Iskre predstavlja novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti.
Nova Iskra događaj
28 Nov 2013
Besplatne redovne mesečne konsultacije će biti održavane svakog poslednjeg četvrtka u mesecu u terminu od 16 do 17 časova.
Nova Iskra događaj
31 Oct 2013
U okviru svoje misije da mladim kreativcima različitih profila koji su na početku svojih profesionalnih karijera pruži kompletnu podršku kroz svoje edukativne programe, Nova Iskra otpočinje partnerstvo sa projektom SHARE Defense.
Nova Iskra događaj
27 Jun 2013
Prvi “trademark” događaj Nove Iskre koji mladim kreativcima i preduzetnicima nudi besplatne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima, dizajnerima i menadžerima.
Nova Iskra događaj
31 May 2013
Kao i svakog poslednjeg petka u mesecu, Nova Iskra otvara svoja vrata za sve zainteresovane posetioce, a u junu 2013. godine pre svega za goste i posetioce Mikser Festivala.
Nova Iskra događaj
05 Jun 2012
Panel diskusija na BDW-u dolazi nakon prvih edukativnih programa koje je Nova Iskra realizovala tokom maja meseca.