Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 6

Besplatne stručne konsultacije sa vodećim ekspertima iz domena kreativnih industrija, preduzetništva, menadžmenta i pitanja intelektualne svojine.

30 Apr

Datum početka

30/04/2015

Lokacija

Nova Iskra

30 Apr

Datum završetka

30/04/2015

Trajanje

17 - 19 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Tokom 2012. godine Nova Iskra je predstavila novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti. Prva tri izdanja AKS ME ANYTHING programa su održana u prostoru Nove Iskre, dok su poslednje dve sesije održane okviru Tjedna dizajna u Zagrebu, i kao deo programa poslednjeg Belgrade Behance Reviews. AKS ME ANYTHING je, kao specifični “trademark” program Nove Iskre, tokom pet sesija okupio 48 konsultanata iz različitih oblasti koji su održali više od 140 besplatnih konsultacija mladim profesionalcima iz domena kreativnih industrija, dizajna i preduzetništva. Radni stolovi Nove Iskre pretvaraju se u “kabine” u kojima učesnici mogu da neometano i besplatno razgovaraju sa izabranim konsultantom tokom “svojih” 15 minuta.

Šesto izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, predstavlja novu postavu domaćih stručnjaka: Dijana Novaković (su-osnivač studija AUTORI) za polja arihitekture, enterijera, projektovanje i rekonstrukciju objekata…; Goran Pandža (kreativni direktor i osnivač De:Work studija) za polja art direkcije, kreativne direkcije, vizuelnih komunikacija, grafičkog dizajna, brendinga, konceptualizacije…; Ana Stanić (osnivač kompanije Viga) za polja preduzetništva, menadžmenta, poslovnog razvoja, privatnog sektora, strateškog planiranja…; Aleksandra Savanović (projektna menadžerka u Dizajn inkubatoru Nova Iskra) za polja projektnog menadžmenta, strateškog razvoja, fundraisinga, finansijskog menadžmenta, razvoja projekata i pisanje projektne dokumentacije…; Irena Kilibarda (osnivač dizajn studija Dsignedby) za polja industrijskog dizajna, dizajna proizvoda, održivog dizajna, razvoja brenda…; Nevena Krivokapić (pravni tim SHARE fondacije) za polja pravne zaštite, zaštite intelektualne svojine, administrativnih i pravnih okvira.

Ovogodišnji ciklus AKS ME ANYTHING konsultacija održava se uz podršku ERSTE Banke.

Sledeće, sedmo izdanje AKS ME ANYTHING programa će biti održano, po drugi put, u Zagrebu, sredinom maja u okviru novog izdanja #tdzg – Tjedan Dizajna Zagreb.

Prijavi se za besplatne konsultacije sa vodećim stručnjacima iz domena kreativnih industrija, biznisa, preduzetništva, intelektualne svojine i drugih srodnih oblasti!

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Nevena Krivokapić 

Advokat

Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno radi u SHARE Fondaciji kao advokat i bavi se pravnim aspektima preduzetništva i kreativnih industrija, kao i medijskim pravom i pravom intelektualne svojine. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition” u Oxfordu, čiji je kordinator poslednjih nekoliko godina.

Irena Kilibarda

Arhitekta i Dizajnerka

Studirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Realizovala je mnogobrojne projekte enterijera u zemlji kao i u inostranstvu, a neki od njih su objavljivani u časopisima kao što su Domus, Icon, OnOffice, Surface, Figaro, Kvart, Ambijenti, Casa Viva, Kuća Stil, Deutsche Welle, Corriere della Serra, Hise, Design Report, DAMn Mondo arc ili Darc. Njeni radovi pojalvjuju se i na brojnim blogovima koji se bave arhitekturom i dizajnom - Dezeen, Interiorzine, Yatzer, Designed.rs, espritdesign...

Učestvovala je na 20 zložbi i sajmova u zemlji i inostranstvu. Jedan je od osnivača arhitektonskog i dizajn studija dsignedby koji čine dizajneri aktivni u poljima arhitekture i vizuelnih komunikacija. Član je evropske organizacije Design and Advanced Materials – DAMADEI koji je posvećen inovativnim materijalima i tehnologiji.

Aleksandra Savanović

Istraživačica/Projektna menadžerka

Diplomirala je međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a zvanje mastera stekla na Institutu za sociologiju Freie Univerzitetu u Berlinu. Bavi se temama na preseku između politike, ekonomije i tehnologije, pre svega digitalnom transformacijom i budućnošću rada, političkom ekonomijom interneta, i konceptom zajedničkih dobara (commons). Radila je kao projektna menadžerka u Novoj Iskri, jedna je od urednica magazina Zent i jedna od osnivačica i članica Platforme za teoriju i praksu društvenih dobara

Ana Stanić

Konsultantkinja

Ana Stanić već 20 godina istražuje i radi u oblastima advertajzinga, marketinga, razvoja brenda, strateškog planiranja, razvoja preduzetništva, menadžmenta i zaposlenih. Osnivač je kompanije Viga koja se bavi poslovnim razvojem, razvojem menadžmenta i zaposlenih. Radi sa različitim klijentima među kojima su međunarodne kompanije, domaći biznisi u razvoju, ali i nevladine organizacije i projekti koje podržavaju različiti fondovi - Beoersdorf, Direct Media, Olympus, Telenor, Homepage, Ženski centar Užice, Praxis, Fond B92, USAID Agribusiness, USAID PPES, UN Women i drugi. Ana je bila vodeća ekspertkinja u razvoju brendova i tržišnim komunikacijama, radila je na vodećim pozicijama u reklamnim agencijama Saatchi & Saatchi i Ovation BBDO za inostrane i domaće brendove (Coca-Cola, Lucky Strike, Orbit, Merzedes Benz, Tetra Pak, Jelen pivo, Grand kafa). Ima veliko iskustvo u radu sa klijentima iz različitih industrija i na tržištima širom regiona.

Goran Pandža

Dizajner

Završio Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek grafički dizajn. Već više od sedam godina je aktivan na kreativnoj sceni i trenutno radi kao kreativni direktor dizajn studija De:Work. Stručnjak je u poljima kreativne direkcije i vizuelnih komunikacija. Radio je za klijente kao što su IKEA, Apatinska pivara, NIS, Turistička organizacija Srbije, Muzej primenjene umetnosti, Filmski centar Srbije, Etnografiski muzej i drugi. Pored komercijanih projekta radio je i za nevladine organizacije, među kojima se ističu projekti za Gradjanske incijative i Nezavisnu asocijaciju novinara Srbije. Posebno se ističe projekat Discover the Danubevodiča koji je predstavljen na sajmu turizma u Berlinu u martu 2015. godine, a koji je realizovan u saradnji sa Dunavskim centarom za kompetenciju. Tokom poslednje dve godine radio je više brending kampanja za klijente i tržišta Rusije, Kanade, Velike Britanije i SAD.

Dijana Novaković

Arhitekta

Dijana Novaković je deo arhitektonskog studija AUTORI koji je osnovala sa kolegama Majom Trbović, Aleksandrom Nikitin i Dušanom Nenadovićem 2008. godine u Beogradu, kao nastavak zajedničkog rada na studijama arhitekture. AUTORI su ostvarili različite projekte iz oblasti arhitekture, enterijera i dizajna nameštaja. U poslednje četiri godine su radili na razvoju idejnih rešenja i izvođenju objekata u okviru kompleksa Terra Panonica u Mokrinu. Za objekte realizovane u okviru Terra Panonice su do sada osvojili priznanje "Ranko Radović" 2011. godine, kao i dve nagrade Salona arhitekture za arhitekturu i dizajn enterijera za objekte kompleksa Terra Panonica u Mokrinu. Pored rada na ovom istaknutom projektu, realizovali su i niz enterijera privatnih stanova, kao i projekat za vinariju "Vine & Pleasure" i lokal Berliner.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897