Nova Iskra Nova Iskra Workspace Nova Iskra Studio

AKS ME ANYTHING # 8

Besplatne stručne konsultacije sa vodećim ekspertima iz domena kreativnih industrija, preduzetništva, menadžmenta i pitanja intelektualne svojine.

10 Dec

Datum početka

10/12/2015

Lokacija

Nova Iskra

10 Dec

Datum završetka

10/12/2015

Trajanje

18 - 20 h

Jezik programa

Srpski

Programski slotovi

/

Kotizacija

Besplatno, po prijavi

Silabus Prijave su zatvorene

O čemu se radi?

Tokom 2012. godine Nova Iskra je predstavila novi format besplatnih, multidisciplinarnih stručnih konsultacija namenjenih širokom polju profesionalaca iz domena dizajna, IT-a, preduzetništva i srodnih oblasti. Prva tri izdanja AKS ME ANYTHING programa su održana u prostoru Nove Iskre, dok su poslednje dve sesije održane okviru Tjedna dizajna u Zagrebu, i kao deo programa poslednjeg Belgrade Behance Reviews. AKS ME ANYTHING je, kao specifični “trademark” program Nove Iskre, tokom pet sesija okupio 48 konsultanata iz različitih oblasti koji su održali više od 140 besplatnih konsultacija mladim profesionalcima iz domena kreativnih industrija, dizajna i preduzetništva. Radni stolovi Nove Iskre pretvaraju se u “kabine” u kojima učesnici mogu da neometano i besplatno razgovaraju sa izabranim konsultantom tokom “svojih” 15 minuta.

Sedmo izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, predstavlja novu postavu domaćih stručnjaka: Sreten Vranić (Erste Banka) za ispitivanje tržišta, analize konkurencije, upravljanje životnim ciklusima preduzeća, upravljanje profitabilnošću proizvoda; Milan Trbojević (FT1P – Knjiški moljac) za administrativna pitanja i osnivanje preduzeća; Milica Pantelić za art direkciju, grafički dizajn, ilustraciju; Neda Šorak (Nova Iskra) za digitalni marketing i menadžment društvenih mreža; Dragan Babić (Superawesome studio) za UX/UI dizajn; Marija Tomić i Ognjen Colić (pravni tim Share Fondacije) za pravna pitanja i intelektualnu svojinu; Nemanja Vladisavljević (Presta Ecommerce) za IT i web.

Ovogodišnji ciklus AKS ME ANYTHING konsultacija održava se uz podršku ERSTE Banke.

Prijavi se za besplatne konsultacije sa vodećim stručnjacima iz domena kreativnih industrija, biznisa, preduzetništva, intelektualne svojine i drugih srodnih oblasti!

Kome je namenjeno?

Događaj je osmišljen tako da najviše pomogne onima koji rade na konkretnim projektima i/ili imaju konkretna pitanja iz domena dizajna, arhitekture, startupa, biznisa, art direkcije, komunikacijske strategije, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, oblikovanja, proizvodnih procesa, osnivanja preduzeća i drugih relevantnih tema. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji imaju konkretna pitanja vezana za svoje završne radove ili druge projekte koji nemaju veze sa nastavom.

Šta dobijam?

Najviše tri besplatne 15-minutne stručne konsultacije sa vodećim domaćim ekspertima.

Predavači

Dragan Babic

Dragan Babić 

UX & UI dizajner

UX i UI dizajner koji živi i radi u Novom Sadu. Osnivač je Superawesome studija, gde se uglavnom bavi stvarima koje niko drugi neće da radi, ali sebe i dalje naziva dizajnerom.

Superawesome je mali dizajn studio iz Novog Sada nastao 2007. godine, i do sada je sarađivao sa brojnim domaćim, i još više internacionalnih klijenata. Fokus rada i ekspertiza studija je u polju interfejs dizajna, iako je studio aktivan i u širem polju tradicionalnog grafičkog dizajna, ilustracije i front-end razvoja. Superawesome se uvek trudio da ne postane full-service agencija, kao i da se specijalizuje za dizajnerski razvoj digitalnih proizvoda, dok programiranje i sve prateće razvojne zadatke ostavljaju nekom drugom. To im je upravo i omogućilo da ostanu mali, visoko stručni, nezavisni i profitabilni.

Neda Šorak Krndija

Menadžer komunikacija

Menadžerka komunikacija sa iskustvom rada u oblasti marketinga i komunikacija. Veliko iskustvo poseduje u radu u okviru nevladinih organizacija, ali i organizaciji događaja i promociji i fandrejzingu.

Diplomirani menadžer u kulturi sa diplomom Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu,  na odseku za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.

Nemanja Vladisavljevic

Nemanja Vladisavljević

Programer

Nemanja Vladisavljević je radio na brojnim projektima razvoja softverskih proizvoda, kako u domaćim tako i u internacionalnim timovima. Web tehnologijama se bavi preko 10 godina, a poseduje i bogato iskustvo u vođenju timova i komunikaciji sa klijentima na ovoj vrsti projekata.

Milica Pantelic

Milica Pantelić

Dizajner

Milica Pantelić je dizajnerka koja radi u poljima grafičkog dizajna i ilustracije. Nakon diplomiranja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i nastavka studija pri Visokoj nacionalnoj školi primenjenih umetnosti (ENSAD) u Parizu, zajedno sa još troje autora 2009. godine osniva SilkSkrin, kolektiv koji se bavi konceptualnim dizajnom i ilustracijom sa ciljem kvalitetnog promovisanja autorskog izraza u oblasti grafičkih komunikacija. Sa njima aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Milica je aktivna kao samostalni art direktor, ilustrator i grafički dizajner. Iza sebe ima brojne uspešne projekte, među kojima su mnogi zapaženi projekti dok je bila aktivna u novosadskom studiju Peter Gregson.

Milan Trbojević 

Knjigovođa

“Sajber knjigovođa” i poreski savetnik, a takođe je i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startup zajednice i kao jedan od mentora u ICT Hub-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji. Kao poreski savetnik aktivan je na više projekata među kojima se posebno ističe projekat Pitajte.rs u okviru kojeg pomaže korisnicima u rešavanju dilema oko pokretanja internet biznisa.

Sreten Vranić

Menadžer

Sreten Vranić je ekspert za upravljanje proizvodima u Erste Banci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u oblasti međunarodne trgovine i završio Adižesov leadership program za upravljanje organizacionim promenama preduzeća. Osim osnovnog posla, angažovan je i kao mentor na programu Superstep kredita namenjenih početnicima u biznisu. Proveo je nekoliko godina radeći u Americi i Kini na poslovima međunarodne trgovine.

Ognjen Colic

Ognjen Colić 

Advokat

Ognjen Colić je diplomirao na Pravnom fakulteta Univerziteta u Beogradu oktobra 2006. godine. Radio je u advokatskoj kancelariji Karanović&Nikolić sa fokusom na savetovanju internacionalnih kompanija u oblasti korporativnog i komercijalnog prava. Od 2010. godine radi u advokatskoj kancelariji BDK Advokati sa fokusom na savetovanju u oblasti regulatornog prava, prava energetike, korporativnog i komercijalnog prava.

Marija Tomic

Marija Tomić

Advokatica

Marija Tomić je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu junu 2011. godine. Radila je kao pravnik u Fudbaskom klubu Crvena zvezda, a zatim kao pravni savetnik kosultanske kuće Phonix Project Internicinal. Od oktobra 2015. je samostalni advokat.

Koordinator programa

Relja Bobić

relja@novaiskra.com

00 38 (0) 11 4051 897